Sarı kantaron faydaları: Depresyondan yaralara, birçok rahatsızlığa deva..

Sarı kantaron faydaları: Depresyondan yaralara, birçok rahatsızlığa deva..
Sarı Kantaron'un faydaları saymakla bitmiyor, Sarı Kantaron, geçmişten beridir geleneksel tıpta kullanılan bir bitki türüdür. Depresyondan, yaraların iyileşmesine kullanılan, Allah'ın yarattığı büyük mucize işte Sarı Kantaron'un faydaları..

Sarı kantaronun yararları nelerdir?

Depresyon tedavisinde ek takviye olarak kullanılmaktadır. Sarı kantaronun içeriğinde bulunan hiperforin maddesi, antidepresan ilaçlara benzer etkiler gösterir. Hafif ve orta derecede depresyon tedavisinde etkili olduğu klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Yara iyileşmesini oldukça hızlandırır. Sarı kantaronun antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikleri, yaraların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlar.
Ağrı kesici özelliği vardır. Sarı kantaron, baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı gibi ağrıların hafifletilmesinde etkili olabilir.
Antioksidandır. Sarı kantaron, serbest radikallerin neden olduğu hücre yıkımını engelleyerek kanser riskini düşürmeye yardımcı olabilir.
Sindirim sistemini düzenler. Sarı kantaron, mide bulantısı, kusma, ishal gibi sindirim sorunlarının giderilmesinde oldukça etkilidir.
Cildin sağlığını korur. Sarı kantaron, ciltteki iltihabı giderebilir, yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de ek takviye olarak kullanılabilir.

sari-kantraaaa.jpg
Sarı kantaron nasıl kullanılır?

Sarı kantaron, çay olarak, yağ olarak veya kapsül olarak kullanılmaktadır.

Çay olarak: Bir su bardağı kaynar suya bir tatlı kaşığı kuru sarı kantaron bitkisi eklenir ve 10 dakika demlenir. Günde 2-3 fincan içilebilir. Fazla tüketmek sağlığınıza iyi gelmeyebilir. Dikkatli kullanınız.
Yağ olarak: Sarı kantaron yağı, cilt ve yaralara masaj yapılarak uygulanır.
Kapsül olarak: Sarı kantaron kapsülleri, eczanelerden temin edilebilir.
Sarı kantaronun zararları nelerdir?

Sarı kantaron, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, sarı kantaron kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

sari-yag.jpg

Sarı kantaronun diğer yan etkileri arasında şunlar yer almaktadır:
Güneşe karşı hassasiyet oluşabilir. Baş ağrısı yapabilir. Bulantı ve kabızlık yapabilir. Aynı zamanda alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Hamilelik, emzirme ve bazı kronik hastalıkları olan kişiler sarı kantaron kullanmadan önce doktorlarına danışmaları ve dikkatli kullanmaları gerekir.

DOKTORUNUZA VE ECZACINIZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.

sarii-kantrarojnas-daksnldas.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.