'Satılan cevizleri almayın!'

'Satılan cevizleri almayın!'
Kırşehir'in Kaman ilçesinde ithal cevizlerin Kaman cevizi gibi satılmasını polis ve zabıtayla önleyemeyen esnaf çareyi belediye binasına garip bir pankart asmakta buldu.
Kırşehir’in Kaman ilçesi cevizleriyle meşhur. Her yıl ceviz festivali düzenleyen kent ürününü tüm Türkiye’ye tanıtma telaşında. Fakat Kaman cevizi olarak piyasaya bazı sahte ürünler de sokuluyor. Örneğin, Şili, Amerika ve Moldova’dan gelen cevizler üzerlerine Kaman Cevizi yazılarak satılıyor. Esnaf ise buna bir önlem alma derdinde… Çözümü de Kaman Belediye’sinin üzerine bir pankart asmakta buldular.
 
Pankartta ‘İlçemizde satılan cevizler Kaman cevizi değildir’ yazıyor. Yani yazıya göre Kırşehir’in Kaman ilçesinin en meşhur ürünü olan Kaman cevizi Kaman’da yok...
 
ÇÖZÜMÜ BÖYLE BULDUK
 
Belediye’nin hemen karşısındaki dükkanlarda ise Kaman cevizi satılıyor.
 
Bu sahne ortaya ironik bir durum çıkardı. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Kaman Ceviz Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen, “Polis ve zabıta ile sahte Kaman cevizinin satılmasını önleyemedik. Biz de böyle bir çözüm düşündük” diyor. Piyasadaki Kaman cevizlerinin yüzde 90’ının ithal olduğunu söyleyen Göçmen, “ İthal cevizlerin kilosu 25 liraya satılıyor. Yerli olanlar ise 30 liraya. Gelen cevizler aynı yılın cevizi değil” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.