Satrançta İstiklal Madalyası turnuvası

Satrançta İstiklal Madalyası turnuvası
Kahramanmaraş'a İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası, 4-10 Nisan'da yapılacak

ANKARA (AA) - Kahramanmaraş, İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümünde Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yapacak.

Türkiye Satranç Federasyonu'ndan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek turnuva, 4-10 Nisan'da Osman Sayın Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl 7'ncisi yapılacak turnuvada, 8 ülkeden 4 farklı kategoride yaklaşık 500 usta satranç sporcusu yarışacak. Organizasyona, Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Belarus, Türkmenistan, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan ve İran'dan her yaş grubundan sporcular katılacak.

Kategorilerindeki genel sıralamada ilk 3'e giren sporculara kupa ve madalya verilecek. 4 kategoride dereceye giren sporculara toplam 20 bin lira nakit para ödülü ile teknoloji ödülleri dağıtılacak.

Organizasyonda, aralarında 2007 dünya gençler şampiyonu Mısırlı Büyük Usta (GM) Ahmed Adly, 2015 Avrupa Okullar Şampiyonası 17 yaş birincisi Türk Usta Adayı (CM) Şiar Yaran, 2013 Avrupa ve Dünya Okullar Satranç Şampiyonası Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü Türk Usta Adayı (CM) Ekin Barış Özenir gibi satranç ustalarının da yer aldığı, ünlü ve başarılı 14 unvanlı sporcu da yarışacak.


- Tulay: "Sporcularımızla satranç destanları yazmak için hazırız"

Turnuvayı düzenlemenin kendilerine ayrı bir gurur yaşattığını belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Geçmişimiz büyük destanlarla ve kahramanlıklarla dolu. Kahramanmaraş ise ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, muhteşem bir direniş destanı yazan topraklar... Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi kahramanların başlattığı ve şehirdeki her bir ferdin bu mücadelenin içinde yer aldığı bu kahramanlık destanının, hepimizin yüreğinde ayrı bir yeri vardır. İstiklal madalyalı şehrimizde satrançta uluslararası turnuva gerçekleştirmek hepimize ayrı bir gurur yaşatıyor." ifadelerini kullandı.

Tulay, "Sporcularımızla satranç destanları yazmak için hazırız. Vatanımız için canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizin anısına düzenlediğimiz bu satranç turnuvası aracığıyla birlik ve beraberliğe, dünya barışına da vurgu yapmak istiyoruz. Dilerim ki ülkemizde bir daha böyle zorlu günler yaşamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.