'Savaşın Çocukları'nın Tekvandoya İlgisi Artıyor

'Savaşın Çocukları'nın Tekvandoya İlgisi Artıyor
Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kenti'nde düzenlenen tekvando kursuna katılan 500 çocuk ve genç, savaşın izlerini sporla silmeye çalışıyor

KİLİS - İzzet Mazı

Suriye'deki iç savaşın başladığı ilk günden itibaren misafirlerini yalnız bırakmayan Türkiye, eğitim başta olmak üzere sağlık ve sosyal alanda her türlü imkanı sunmaya devam ediyor.

Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti yönetiminin de "savaşın çocukları"nın yüreklerindeki acıları dindirmek için düzenlediği tekvando kursu pek çok yeteneği gün yüzüne çıkardı.

Akranlarıyla aynı minderleri paylaşabilmek amacıyla haftada 3 gün tekvando kursuna giden 500 Suriyeli çocuk ve genç, savaşın biteceği ve uluslararası müsabakalara katılacakları günün hayalini kuruyor.

Vefa borçlarını Türk bayrağını dalgalandırarak ödemek istiyorlar

Sporculardan 12 yaşındaki Ahmet Hachalit , AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando sporuyla yaklaşık 3 yıl önce geldiği Türkiye'de tanıştığını belirtti.

İsmail İsmail (11) de Türkiye'de kendileri için eğitim öğretim dahil her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi.

Spor sayesinde savaşı ve acılarını unuttuğunu kaydeden İsmail, en büyük hayalinin büyüdüğünde Türkiye adına müsabakalara katılmak olduğunu ifade etti.

Genç sporculardan Bilal Neccar (19) da iç savaş nedeniyle 5 yıl önce sığındıkları Türkiye'de yaklaşık 3 yıl önce tekvandoya başladığını söyledi.

Hocaların kendilerine her anlamda ciddi destek olduğunu belirten Neccar, "Bize imkanlar tanıyorlar. Tekvando sayesinde yaşadığım acıları unuttum. İnşallah bir gün kısmet olur da uluslararası müsabakalara katılırsam Türk bayrağını göklerde dalgalandıracağım ve Türkiye'ye olan vefa borcumu ödeyeceğim." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.