Savaştan kaçıp barakaya sığındılar

Savaştan kaçıp barakaya sığındılar
Şanlıurfa'da yaşayan 9 kişilik Suriyeli aile, atıl bir konteynerde yaşama tutunmaya çalışıyor

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 9 kişilik Suriyeli aile, Eyyübiye ilçesinde atıl durumdaki konteynerde yaşam mücadelesi veriyor.

Halep'te çatışmaların yoğunlaşması üzerine 8 ay önce kente gelen Mahmut Ahmet (51), eşi ve 7 çocuğuyla Paşabağı Mahallesi'nde buldukları boş bir konteynere yerleşti.

Barakanın içine soba kuran aile, atık toplayarak bunları yakıp ısınmaya çalışıyor. Suriyeli aile, yemeklerini de yaktıkları bu ateşte pişiriyor.

Mahmut Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imkanları olmadığı için ev kiralayamadıklarını söyledi.

Hayırseverlerin yardımlarıyla hayatlarını sürdürdüklerini anlatan Ahmet, "Eşim ve 7 çocuğumla burada yaşamaya çalışıyoruz. Bazen gündelik işlere gidip çalışıyorum ama çoğu zaman iş olmuyor" diye konuştu.

Ahmet, savaştan kaçarken yanlarında hiçbir şey alamadan geldiklerini dile getirerek, "Yakınlarımızın çoğu öldü. Allah'a şükür, biz buraya gelebildik ama halimiz ortada. Ne yapacağız bilmiyorum. Bu kulübeyi de kaybedersek daha kötü duruma düşeriz" dedi.

Ahmet, çocukları için endişelendiğini belirterek, savaşın bitmesini dört gözle beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.