Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıldönümü

Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıldönümü
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu: "Devletimizin özellikle son dönemde Güneydoğu Anadolu'da yaptığı kararlı bir temizlik harekatı var. Bunu yaparken vatandaşı kazanma merkezli ama terörle mücadeleyi en üst seviyede yargı kurumlarıyla, güvenlik kurum

TRABZON (AA) - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilişinin birinci yıldönümü dolayısıyla Trabzon Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

Kaşüstü'ndeki Trabzon Adalet Sarayı önünde düzenlenen törene, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut'un yanı sıra adliyede görev yapan hakimler, savcılar, adliye personeli ile avukatlar katıldı.

Başsavcı Kutanoğlu, törende yaptığı konuşmada, sınıf arkadaşı olan savcı Kiraz'ın, bir yıl önce, saat 12.10'da, İstanbul Adliyesi Çağlayan yerleşkesinde görevi dolayısıyla hainlerin ve kalleşlerin saldırısına maruz kalıp, rehin alındıktan sonra kurşunlanarak şehit edildiğini anımsatarak, "Yargı olarak bu aldığımız ilk darbe değildir. Daha önce de benzer şekilde yargı mensuplarına yönelik saldırılar olmuştu. Kiraz'ın şehit edildiği olay ilk kez bir savcının görevi başında ve yaptığı görevle bağlantılı olarak şehit edildiği olaydır." dedi.

Bu olaydan bir çok mesaj almak gerektiğini dile getiren Kutanoğlu, şöyle devam etti:

"Adalet sarayları ve kurumları ile mahkemeler insanlarımızın en son başvurmak zorunda oldukları, artık gidecek kapısının kalmadığı ve 'ben hakkımı ancak burada elde edebilirim' diyerek başvurdukları yerdir. Dünyanın her tarafından kabul gören bir anlayışla, çocuklara, kadınlara dokunulmadığı gibi yargı mensuplarına da dokunulmaz gibi bir kabul anlayışı var. Buna rağmen hain eller, hain düşünceler yargıya karşı ve yargı özelinde milletimize karşı böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler, bir arkadaşımızı şehit verdik. Tabii çok üzüntülüyüz. Çünkü, bizler görevimizi yaparken toplumun bütün kesimlerine adalet dağıtmakla meşgulüz. Biz, terörist için de adaleti öngörüyoruz. O da insan o da Allah'ın yarattığı bir kul. Ancak eylem ve işlemleri, davranışları suç teşkil ediyorsa eyleminin karşılığını vermek de elbetteki bizim görevimiz."

Kutanoğlu, teröre ve terörist eylemlere karşı duruşlarını dün olduğu gibi, bugün de yarın da kararlı şekilde göstereceklerini belirterek, "Böyle bir coğrafyada yaşıyorsanız ister istemez ulusumuzun egemenliğini ortadan kaldırıcı girişimler olacaktır. 1071'den beri bu saldırılar oldu, yakın dönemde de oldu, bundan sonra inşallah olmaz ama maalesef böyle güzel bir yerde yaşıyorsanız, herkesin gözü burada, dolayısıyla herkesin dikkatli olması gerekiyor. Herkesin 'benim teröristim iyidir' anlayışından vazgeçip, terörist eylemi, suç teşkil eden eylemi kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin ona karşı bir duruş sergilemesi gerekir. Belki bu gibi acı olaylar bunları hatırlatmak için bir vesile oluyor." diye konuştu.

- "Terör ve şiddete karşı kararlı mücadele sürecek"

Son dönemdeki terör olaylarına da değinen Kutanoğlu, şunları kaydetti:

"Devletimizin özellikle son dönemde Güneydoğu Anadolu'da yaptığı kararlı bir temizlik hareketi var. Bunu yaparken vatandaşı kazanma merkezli ama terörle mücadeleyi en üst seviyede yargı kurumlarıyla, güvenlik kurumlarıyla, idari kurumlarla koordineli şekilde yapan çok güzel, net bir anlayış var. Artık ülkede şiddetin bitmesini istiyoruz. Şiddet kime karşı olursa olsun, neye karşı olursa olsun, bu sadece yargı mensuplarına karşı olması önemli değil, sağlık ve eğitim çalışanlarına, serbest teşebbüse karşı, iş dünyasına karşı, kime karşı olursa olsun şiddetin her türüne karşı duruş sergilememiz gerekiyor."

Kutanoğlu, dün de Tunceli Adliyesine saldırı düzenlemek isteyen teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatarak, şiddet ve teröre karşı kararlı şekilde mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Şehit savcı Kiraz ve şehit olan tüm yargı mensupları, kamu görevlileri ve yurttaşlara Allah'tan rahmet dileyen Kutanoğlu, Tunceli Adliyesi çalışanlarına da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.