Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Aktaş:

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Aktaş:
"TSK’ya teslim ettiğimiz her ürün dünya standartlarında ürünlerdir. Hiçbir ürünü, 'milli olsun da kötü olsun bu hali ile kullanalım' gibi bir kabulümüz yoktur, mutlaka her ürün dünya standartlarında üretilmektedir. O yüzden kabul ve test faaliyetlerinde h

TEKİRDAĞ (AA) - YAKUP GÜLER - Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, "TSK’ya teslim ettiğimiz her ürün dünya standartlarında ürünlerdir. Hiçbir ürünü, 'milli olsun da kötü olsun bu hali ile kullanalım' gibi bir kabulümüz yoktur, mutlaka her ürün dünya standartlarında üretilmektedir. O yüzden kabul ve test faaliyetlerinde herhangi bir taviz verilmemektedir" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerlileştirme Zirvesi için Tekirdağ'a gelen Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendi sistem seviyesindeki tanklarını, kara araçlarını, gemilerini, füzelerini, roketlerini kendi mühendisleri ile tasarlayabilen ve bunları entegre edebilen bir kabiliyete ulaştığını söyledi.

Aktaş, birçok savunma sisteminin Türkiye'de milli unsurlar tarafından üretildiğini belirterek, "Artık kendi tankımız Altay, helikopterimiz Atak, füzeler Cirit, Umtas, SOM gibi projelerin tamamı yurt içerisinde kendi mühendislerimiz tarafından tasarlanmakta ve milli sanayimiz tarafından üretilmektedir" ifadelerini kullandı.

Savunma sanayisinde, A seviyedeki yurt dışına bağlı olan A sistem parçaların, sensörlerin yerlileştirilmesi aşamasına gelindiğini aktaran Aktaş, "Bugün artık tüm üniversiteler ile araştırma kuruluşları ile bu tür malzemelerin, sensörlerin yerlileştirilmesine yönelik faaliyetlere başlanmıştır. Bunlar için kaynak tahsilatı yapılmıştır. Tasarımları yapılan tüm projelerin artık gerek motor olsun, gerek iniş takımı olsun uçak seviyesinde, gerek kameraların sensörleri olsun, şu anda tüm enerjimizi bunların yerlileşmesi odağında veriyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de artık bunlara da bağımlılığımız kalmayacak tamamen, yüzde yüze yakın bir oranda sistemlerimiz yerli olacak" diye konuştu.

- "TSK dünyada sayılı kuvvetlerden biri"

Bilal Aktaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı silah ve teknolojilerin en son üretilen teknolojiler olduğunu belirtti.

Aktaş, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TSK'nın milli sanayiden beklentisinin de dünya teknolojik seviyesi ile rekabet edebilir ürünler üretmesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"TSK’ya teslim ettiğimiz her ürün dünya standartlarında ürünlerdir. Hiçbir ürünü 'milli olsun da kötü olsun bu hali ile kullanalım' gibi bir kabulümüz yoktur, mutlaka her ürün dünya standartlarında üretilmektedir. O yüzden kabul ve test faaliyetlerinde herhangi bir taviz verilmemektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.