Savunmaya etten duvar

Savunmaya etten duvar
Konyaspor, sezonu Alman ekiplerinden Werder Bremen’den kiralık olarak Fransa temsilcisi Metz’de geçiren Senegalli stoper Fallou Diagne’yi renklerine bağladı. Yeşil-beyazlılar, 28 yaşındaki oyuncuyla 2+1 yıllık sözleşme imzaladı

Atiker Konyaspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Mücahit Atalay, Uğur Demirok, Ertuğrul Taşkıran, Yevhen Opanasenko ve Marko Jevtovic’i kadrosuna katan yeşil-beyazlılar, son olarak Almanya temsilcisi Werder Bremen’den kiralık olarak Fransa ekiplerinden Metz’de forma giyen Senegalli stoper Fallou Diagne’yi transfer etti. 28 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Fransa Lig 1’de 29 maça çıkarken, takımına 1 gol 1 asistlik katkı sağlamıştı.

‘NOKTA TRANSFERLER YAPIYORUZ’

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan transfer komitesi üyesi Mustafa Aydınalp, “Transfer dönemi devam ediyor. Bu süreci acele etmeden ama nokta atışı transferler ve Konyaspor’umuzun menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Fallou Diagne; güçlü, çabuk iyi yer tutabilen son derece kaliteli bir isim. Kulübümüze büyük katkıları olacağına inancımız sonsuz. Diagne eminim ki kısa sürede hem şehrimize hem de takıma uyum sağlayacak ve iyi bir sezon geçirecek. Her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

‘KENDİMİ İSPAT ETMEK İSTİYORUM’

Konyaspor ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Fallou Diagne ise, imza töreninde çok hırslı olduğunu söyledi. Diagne, “Konyaspor’da kendimi bir kez daha ispat etmek istiyorum. Taraftarın karşısına çıkmak için sabırsızlanıyorum. Türkiye’de ve Konya’da olmaktan dolayı son derece mutluyum. Stadyumu biraz önce gördüm hayran kaldım. Bu stadyumda büyük başarılara imza atacağımıza eminim. Taraftarlarımıza kalben selamlarımı gönderiyorum” diye konuştu. Senegalli futbolcu, Atiker Konyaspor’da 3 numaralı formayı giyecek.

FALLOU DİAGNE KİMDİR?

Futbola Fransa ekiplerinden Metz’in altyapısında başlayan Fallou Diagne, 17 yaşına girdiğinde burada profesyonel oldu. Senegalli oyuncu, 4 sezon profesyonel olarak burada kaldıktan sonra Almanya ekiplerinden Freiburg’un yolunu tuttu. Daha sonra başka bir Fransa ekibi olan Rennes’e transfer olan Diagne, ardından Werder Bremen’e gitti. 28 yaşındaki oyuncu, son olarak Bremen’den kiralık olarak Metz’de forma giydi.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum