Sayıştay denetçi yardımcısı adayı alacak-İşte detaylar
Kurumun Resmî Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, adaylar sırasıyla eleme, yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutulacak.
25 denetçi yardımcısı alımı kapsamında sınav başvuruları 10-18 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Geç başvuru tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı.

Başvurular, ÖSYM büroları aracılığıyla, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden ya da mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Posta yoluyla yapılan başvurular geçerli sayılmayacak.
Eleme sınavı 1 Kasım’da Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde düzenlenecek. Bu aşamayı başarıyla geçen adaylar, 27 Aralık Cumartesi günü yapılacak ilk oturum ve 28 Aralık Pazar günkü ikinci oturumdan oluşan yazılı sınava alınacak.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanacak. Mülakatın tarihi ve yeri Sayıştay’ın resmi internet adresinde ilan edilecek. Sınav sürecini başarıyla tamamlayan adayların isimleri yine Sayıştay’ın web sitesinden duyurulacak.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.