"Sazlı Cazlı Grubu" Karabük'te konser verdi

"Sazlı Cazlı Grubu" Karabük'te konser verdi
ABD Büyükelçisi Bass:"Günümüzde çokça şiddet konuşuyoruz, şiddetle ilgili şeyler duyuyoruz ama hep birlikte, barış içinde ortak çalışabilmek için bu müzik, bu proje çok önemli"

KARABÜK (AA) - Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu"nun Karabük'te verdiği konser ilgiyle izlendi.

ABD Büyükelçiliğiyle birlikte yürütülen proje kapsamında "Müzik ruhun gıdasıysa, caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır" sloganıyla Bursa konseriyle Türkiye turnesine başlayan grup, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda konser verdi.

Grubun kurucusu, caz sanatçısı ve eğitmen Emre Kartari'ye, Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza, İngiliz sanatçı Stewart Todd ile Amerikalı müzisyen Taylor Barnett eşlik etti.

Konser sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emre Kartari'ye çiçek verdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan ABD Büyükelçisi John Bass, güzel bir konser olduğunu söyledi.

Türk halk müziğini ve Amerika'nın caz müziğini böylesi bir şekilde buluşturan konseri Karabük'e getirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Bass, "Bu yıl ikinci kez 'sazlı cazlı'yı sizlerle buluşturuyoruz ve bu buluşma bize Türk ve Amerikan dostluğu adına da büyük bir umut veriyor geleceğe dair. Aslında günümüzde çokça şiddet konuşuyoruz, şiddetle ilgili şeyler duyuyoruz ama hep birlikte, barış içinde ortak çalışabilmek için bu müzik, bu proje çok önemli." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.