SCA Yıldız işçilerinin grevi

SCA Yıldız işçilerinin grevi
TÜMKA-İŞ Sendikası yöneticileri ve bir grup işçi, SCA Yıldız yetkilileriyle görüşmek üzere şirketin merkezinin bulunduğu binada bekliyor

İSTANBUL (AA) - SCA Yıldız firmasında çalışan ve 72 gün önce greve başlayan işçiler, şirketin merkezi önünde eylem yaptı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tüm Kağıt ve Selüloz Sanayi İşçileri Sendikası (TÜMKA-İŞ) üyesi yaklaşık 30 işçi ve sendika yetkilileri, şirketin Şişli'deki binasına geldi.
Yöneticilerle görüşmek isteyen gruptakilerin binanın üst katlarına çıkışına izin verilmedi. Burada "SCA Yıldız grevin 72. gününde" pankartını açan işçiler, bekleyişlerini sürdürüyor.
TÜMKA -İŞ Sendikası Genel Başkanı İlhan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 72 gündür grevde olduklarını, sorunun çözümü için tarafların masaya oturmasını istediklerini belirterek, "8 Haziran 2015'te toplu iş sözleşmesi çağrısında bulunduk. İşveren çağrımıza gelmedi. Bunun üzerine grev kararı aldık. Tabi bu süreçte 32 arkadaşımız grevden vazgeçti. Zaten 93 üyemiz var bu şirkette. Arkadaşlarımız eylemlerini sürdürüyorlar. Birilerinin bizlerle görüşüp taleplerimizi dinlemelerini istiyoruz" diye konuştu.
Polis ekipleri bina girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
İşçilere DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı da destek verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.