Sdü Doğada Bilimsel Eğitim Verecek

Sdü Doğada Bilimsel Eğitim Verecek
"Kızıldağ Milli Parkı ve Çevresinde Doğa Eğitimi Projesi" kapsamında 50 doğasevere eğitim verilecek

ISPARTA (AA) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından hazırlanan "Kızıldağ Milli Parkı ve Çevresinde Doğa Eğitimi Projesi"yle katılımcılara doğada eğitim verilecek.

SDÜ'den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen ve "doğa laboratuvarı" mantığıyla hazırlanan projede Kızıldağ Milli Parkı, Beyşehir Gölü, Pınargözü Mağarası, Kubad-ı Abad Sarayı, Eşrefoğlu Camisi, Köşk Kaplıcaları, Eflatun Çeşmesi, Kız Kalesi, Tarihi Köşk Kaplıcaları, Zindan Mağarası, Kovada Gölü Milli Parkı, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Aksu Zindan Mağarası, Gölcük Tabiat Parkı ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 50 doğasevere eğitim imkanı sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı ve Ekolojisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal, projede doğa ve doğa sevgisinin eğitimin her parçasına eklendiğini belirtti.

Eğitimde sadece dört duvara takılmayıp her yeri eğitim alanı olarak gördüklerini ifade eden Ünal, amaçlarının hedef kitleyi eğitimin nesnesi olmaktan çıkartıp, öznesi haline getirmek olduğunu kaydetti.

Projenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"Doğa laboratuvarı mantığıyla planlanmış etkinliklerimiz, hedef kitlemizin, doğayı inceleme, anlayabilme yeteneklerini geliştirmek için açık havada ve doğal ortamlarda gözlemler yaparak, temas ederek, duyarak, hissederek öğrenmeleri tarzında gerçekleştirilecektir. Proje, hedeflerimize uygun tarzda hazırlanmış, eğitici dramalarla zenginleştirilmiştir. Etkileşimli ve eğlenceli uygulamalar sunan proje anlaşılır, uygulamalı, doğanın içerisinde merak duygularının, araştırma ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi, doğa sevgisinin artarak devamı ve doğanın dilinin en anlaşılır şekilde yeni bireylere aktarılmasına öncülük etmektir."

Ünal, TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin 22 ana başlıkta uygulandığını, doğaseverlere yönelik yeni çalışma ve projeler üreteceklerini belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.