Şeb-i Arus programları için Konya'ya gelen turistler bu uygulamayı çok sevdi

Şeb-i Arus programları için Konya'ya gelen turistler bu uygulamayı çok sevdi
Şeb-i Arus her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Anma etkinliklerinde mobil danışmanlar görev alıyor. Misafirlere rehberlik yapmak üzere oluşturulan mobil danışmanlık hizmeti 'Bana Sor’u turistler çok beğendi.


Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında, 7-17 Aralık tarihlerinde Konya’da 88’incisi gerçekleştirilecek anma etkinliklerinde mobil danışmanlar görev alıyor. Şeb-i Arus etkinliklerini takip etmek üzere Konya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlere rehberlik yapmak üzere oluşturulan mobil danışmalık hizmeti ‘Bana Sor’ turistlerden beğeni topluyor.

whatsapp-image-2023-12-08-at-13-41-59.jpeg

Hazreti Mevlana’nın vefat yıl dönümü olan Şeb-i Arus her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ocak ayında yayımlanan genelge ile 2023 yılı ‘Mevlana Yılı’ olarak ilan edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen etkinlikleri izlemek üzere yurt içinden ve yurtdışından birçok Mevlana dostu Konya’ya akın ediyor.

whatsapp-image-2023-12-08-at-13-41-58.jpeg

Konya’ya gelen misafirlerin şehrin gezilebilecek mekanlarına daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla 8 yıl önce uygulamaya koyulan ve vatandaşlardan büyük ilgi gören ‘Bana Sor’ bu yılki etkinliklerde de şehrin farklı noktalarında hizmet veriyor. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin görev aldığı ‘Bana Sor’ stantlarında görevli personelin giydiği kıyafetlerde ve stantlarda Türkçe, Farsça ve İngilizce ‘Bana Sor’ ifadeleri yer alıyor. Stantları ziyaret eden misafirlere Konya’yı ve Şeb-i Arus’u tanıtıcı materyaller sunuluyor.

whatsapp-image-2023-12-08-at-13-41-58-1.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.