Seçil Heper kimdir, nereli? Seçil Heper biyografisi

Seçil Heper kimdir, nereli? Seçil Heper biyografisi
1946 yılında Konya’da doğan ses sanatçısı Seçil Heper, 1966 yılında TRT tarafından açılan sınavı kazanarak Ankara Radyosu’na girdi. İşte Seçil Heper hakkında merak edilenler.

Seçil Heper, 1946 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Konya'da tamamladı. Seçil Heper’in müziğe olan sevdası henüz beş yaşındayken gecenin üçünde zorla uyandırılıp babası tarafından söyletilen ’Kara bahtım kem talihim, taşa bassam iz olur’ eseriyle başladı. 

Heper, 1966 yılında TRT tarafından açılan sınavı kazanarak Ankara Radyosu’na girdi. 

Seçil Heper, TRT için yapılan bir TV çekiminde gazinocu Fahrettin Aslan'ın dikkatini çekerek Maksim Gazinosu sahnelerine lanse edildi. 

Seçil Heper, 1976 yılında işadamı eski Arnavut Prensi Melih Caculi ile evlendi. Evlendikten sonra sahne hayatından çekildi. Eşi Melih Caculi 2008 yılında vefat etti. Evliliğinden dolayı Caculi olan soyadını 2016 yılında da değiştirip Heper yapmak için mahkemeye müracaat etti ve düzeltildi.

Sabahattin Ali’nin eserinden sinemaya uyarlanan ve 1973 yılında yönetmenliğini Metin Erksan’ın yaptığı “Hanende Melek” filminde Melek karakterini canlandırmıştır. 

Albümleri

Seçil Heper (Yavuz Plak)

Huzurlu Günler (Yavuz Plak)

Dost Bildiklerim (Yavuz Plak)

Seneler (Yavuz Plak)

Assolistler (karma) (Ossi Müzik)

En İyileriyle: Seçil Heper (Ossi Müzik)

Filmleri

Hanende Melek (1976)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.