Seçim bitti sıra 1155 liralık zamda

Seçim bitti sıra 1155 liralık zamda
HSYK seçimleri bitti. Sıra hükümetin seçim öncesi açıkladığı zam ve disiplin affında. Hükümetin vaadleri çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

HSYK seçimi bitti. Hükümetin seçim öncesi vaadleri çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Hakim ve savcı maaşlarına 1155 lira zam yapılacak, disiplin affı getirilecek, silah almada polis hakları verilecek, hukuk fakültesi mezunu olmayanlar, 'sınavsız olarak' hukuk fakültelerinde okuyabilecek. Hürriyet'ten  Aysel Ap'in haberine göre hükümetin, HSYK seçimleri öncesinde açıkladığı hakim ve savcı maaşlarına zam ile disiplin affı, silah kolaylığı gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. 

YENİ BAŞLAYANA 5.141 LİRA MAAŞ! 

Ak Parti Grubu'nun yasa teklifine göre, Yargıtay ve Danıştay başkanları, başsavcıları, başkanvekilleri, başsavcıvekilleri, daire başkanları, üyeleri ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı, ve diğer tüm hâkim ve savcı maaşlarına aylık 1.155 lira seyyanen zam yapılacak. Böylece mesleğe yeni başlayan hakim-savcı maaşı 3 bin 986 liradan 5 bin 141 liraya yükselecek. 7 bin 310 lira olan birinci sınıf hâkim savcı maaşları 8 bin 465 liraya; 7 bin 670 lira olan Yargıtay ve Danıştay üye maaşları da 8 bin 825 liraya çıkacak. Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile Danıştay Başsavcısı maaşları ise yaklaşık 9 bin 400 liradan 10 bin 550 liraya yükselecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.