Seçim ve Ramazan birleşti otel fiyatları aynı kaldı

Seçim ve Ramazan birleşti otel fiyatları aynı kaldı
Haziranda yapılması düşünülen genel seçim ve hemen ardından gelen Ramazan ayı otel fiyatlarını bu yılki seviyede tutacak. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ise “Seçim tarihi bizim için kritik dedi” dedi.

Gelecek yıl haziran ayında yapılması düşünülen genel seçimler ve hemen ardından Ramazan ayının başlaması nedeniyle otel fiyatları bu yılki fiyatlarda kalacak. Türkiye’nin önde gelen turizm şirketi Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, seçim ve Ramazan ayının yaz sezonuna gelmesi nedeniyle sektörün yazın zorluk yaşayabileceğini dile getirdi. Sektör değerlendirmesi için gazetecilerle bir araya gelen Ersoy Etstur olarak erken rezervasyon kampanyalarını başlattıklarını da duyurdu. Ersoy “İlk olarak yüzde 45 ile başlayan kampanyalarımız nisan sonuna kadar her ay yüzde 5 oranında düşerek devam edecek” dedi.

Bölgede yaşananlar etkili

Seçimlerin erkene alınmasının turizm sektörü için son derece önemli bir durum olduğunun altını çizen Ersoy “Seçim tarihi bizim için çok kritik. Seçimlerin 1-2 ay geri alınmasını istiyoruz. Bunun yapılması bizim için çok iyi olur. Hazirannın seçim ve sonrasındaki Ramazan ayı sektördeki beklentileri olumsuz yönde etkiler” diye konuştu. Geçen yıla göre maliyetlerin yüzde 10 gibi arttığını ancak otel fiyatlarının ise 2014 fiyatları ile aynı olacağını kaydeden Ersoy “Bölgede yaşanan gelişmelerin de bunda etkisi var. Oteller kendini garantiye almak istiyor ve erken rezervasyona çok önem veriyor” dedi. Rusya’daki rublenin dolar karşısındaki  son aylarda değer kaybetmesine de değinen Ersoy, bu düşüşün belli bir noktada kalacağını da belirterek “Rus turist için beklentilerimizi söylememiz için henüz erken” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.