SEDEP “Adalet” değeri ile başladı.

SEDEP  “Adalet” değeri ile başladı.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 3’üncü yılında “Adalet” değeri ile başladı.


SEDEP 2014-2015 eğitim-öğretim yılı etkinlikleri başladı. SEDEP’te ilk ayın değeri olan “Adalet” kapsamında Kent Meydanında bir etkinlik düzenlendi. Zeplin, uçan balon, Hacivat ile Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Volkan Abi ve şarkıların yanı sıra animasyon gösterilerinin yapıldığı etkinliğe öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi.
Adalet değerinin önemine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne binlerce balonun bırakıldığı etkinliğe Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatından yöneticiler, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri’nin yanı sıra okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin üçüncü yılında da eğitim camiamıza değer katacağını söyleyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, “Aslında bizim inancımızda, genlerimizde olan SEDEP değerlerini daha belirginleştirmek, daha fazla açıktan yaşamak ve öğrenmek üzere SEDEP prensiplerinden biri olan adalet ile bu yıl ki Selçuklu Değerler Eğitimi Projesini başlatıyoruz. Diğer yıllarda olduğu gibi bu senede SEDEP, farklı etkinlikleri ve geri dönüşleriyle inşallah çok güzel olacak” dedi.

“EN ÖNEMLİ PROJEMİZ SEDEP”
İki yıldır Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP ismiyle çok önemli bir proje yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi son dönemde çok önemli işler yaptı. Ama bizim en önemli projemiz SEDEP. Çünkü nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak bir projeyi Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yürütüyoruz. İlköğretim döneminde daha çok kitapların ve materyallerin olduğu, ortaöğretimde daha çok etkinliklerin ön plana çıktığı ve bu yıl ilk defa liselerimizin de bazı programlara dahil edileceği bir yıl olacak. Ortaokullarımız da çat kapı tiyatro, öğrenci ve veliye mektup gibi 30’dan fazla etkinlik düzenlenecek. Ayrıca belirlediğimiz 8 temel değerle ilgili; (adalet, yardımseverlik, dostluk, doğruluk, özdenetim, sabır, saygı ve sorumluluk) ilkokullarımıza kitaplar dağıtıyoruz. Bu yıl yine ilk kez 106 okulumuzun öğretmenler odasında, 405 İlköğretim 1. sınıfın tamamında ve 43 Ortaokulda “Değerler Kütüphanesi” oluşturulacak. Binlerce kitaptan oluşan kütüphanelerimiz hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimizin faydasına ve kullanımına sunulmuş olacak. SEDEP etkinliği kapsamında bu yıl oluşturacağımız kütüphanelerle birlikte yeni bir süreç başlıyor. İnşallah bu yıl adaletle başlıyoruz. Buradan tüm dünyaya bir mesaj göndereceğiz. Bu etkinlikle birlikte SEDEP’in hayırlı olmasını temenni ediyorum. Selçuklu’da artık sadece sınav başarısı ile değil, kendi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek istiyoruz. SEDEP’in yeni eğitim-öğretim döneminin başlangıcında hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi çerçevesinde öğrencilerimizle iki seneden beri güzel günler geçirdik diyen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, “Bu sene Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin üçüncü yılını hep birlikte yaşıyoruz. Adalet ile başladık ve hepimiz için, herkes için, zalim içinde mazlum içinde adalet diyoruz. Türkiye’nin son yıllarda adaleti önceleyerek, adaletin tüm dünya üzerinde tesis edilmesi için özel çaba sarf ettiğini, yöneticilerimizin bu konuda özel çaba sarf ettiğini takdirle izliyoruz. İnşallah adaletli bir dünyada siz gençler hizmet etmiş olursunuz” ifadelerini kullandı.

SEDEP FARKINDALIK OLUŞTURUYOR
Bizi biz yapan, medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Değerlerimizle ilgili bir farkındalık oluşturulması için düzenlenen SEDEP Projesi’nin bir paydaşı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizler istiyoruz ki siz değerli çocuklarımız iyi bir insan olarak, vatanına ve milletine faydalı bir insan olarak yetişsin ve değerlerini gelecek nesillere taşısın” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.