SEDEP başlıyor

SEDEP başlıyor
Selçuklu İlçesi’ndeki tüm resmî ve özel ilk ve orta öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak 3 yıldır sürdürülen “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi”nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı Selçuklu Belediyesi Sosyal T

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi  (SEDEP) 2014-2015 eğitim-öğretim yılına farklı ve çarpıcı etkinliklerle başlıyorSelçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde (SEDEP) ilk ayın değeri olan “adalet”  kapsamında 15 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 11.00’de Kent Meydanında bir etkinlik düzenlenecek. Zeplin, uçan balon, Hacivat ile Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Volkan Abi ve şarkıların yanı sıra animasyon gösterilerinin yapılacağı etkinliğin sonunda adalet için gökyüzüne binlerce balon bırakılacak.

 

SEDEP 2014-2015 Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’in 2014-2015 eğitim öğretim yılı toplantısı Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın yanı sıra okul idarecileri, SEDEP yürütme kurulu üyeleri ve okullardan formatör öğretmenlerin katılımıyla Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi. Toplantıda 2014-2015 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek etkinlik ve projeler değerlendirildi. 

Gerek iletişim teknolojisinde ki gelişmişliğe bağlı olarak globalleşen dünyada değerlerimizin uğradığı yıpranma, gerekse eğitim sistemimizde önceliğin bilgi öğretilmesine verilmesi ve eğitimin ikinci planda kalması sonucunda unutulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız değerlerimizin yeniden hatırlatılması ve yeni nesillere aktarılması için yürütülen bu projenin önemli olduğunu söyleyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Biz istiyoruz ki gençlerimizi, yeni nesilleri öncelikle iyi bir vatandaş, iyi bir insan olarak yetiştirelim. İnsanlara hizmet eden ve etrafına fayda veren, etrafında fark oluşturan bir insan olarak yetiştirelim. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliğimize ortak değerlerimizi öğretmeli, bu değerleri kendimiz yaşamalı ve gençlerin de bu değerleri yaşamasını ve yaşatmasını sağlamalıyız. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) bu amaçlar için geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuş hayati önem arz eden bir projedir” dedi.

 

Amacımız Değerlerini Bilen Nesiller Yetiştirmek

Kayacılar, “Temel insani değerlerin yaşatılmasını, akademik başarı kadar önemli gören bir bilinçle bu yıl da çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmek yegane dileğimizdir. Projenin hazırlanması ve uygulanması aşamasında emeği olan başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine, projenin yönetim ve yürütme kurulunda bugüne kadar görev alan yönetici ve öğretmenlerimize, okullarımızda projeye destek veren ve proje kapsamında faaliyetlerde gönüllü olarak görev alan yönetici ve  öğretmenlerimize ve projeye katılan öğrencilerimiz ve destek veren velilerimize teşekkür ediyorum. Projenin yarınların dünyasında söz sahibi olacak, değerlerini bilen ve sahip çıkan nesiller yetişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.    

 

SEDEP’te Dolu Dolu 30 Etkinlik Yapılacak   

Selçuklu Belediyesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 8 temel değer (adalet, saygı, dostluk, özdenetim, sabır, doğruluk, sorumluluk, yardımseverlik)öğrencilere anlatılacak. SEDEP kapsamında; 106 okulun öğretmenler odasında 6 bin 490 kitaptan oluşan “Değerler” Duvar Kitaplığı, 405 adet ilkokul 1.sınıflarda 15 bin kitaptan oluşan “Değerler” Kitaplığı, 43 ortaokulda 69 bin yayından oluşan “Değerler” kütüphanesi oluşturulacak.   2014-2015 eğitim-öğretim yılında etkinliklerin ağırlıklı olacağı SEDEP kapsamında, “Değerler Timi, Çat Kapı Tiyatro, Öğrenciye Mektup, Veliye Mektup, Unutulmayan Değerler, Yalnız Değilsiniz gibi 30 farklı etkinlikle değerler anlatılacak. 

 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde formatör olarak görev alan öğretmenlere Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker projeye olan katkılarından dolayı teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.