SEDEP'ten Halep'e büyük yardım

SEDEP'ten Halep'e büyük yardım
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 4 yıldır düzenlenen yardım kampanyası bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşti.

 Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 4 yıldır düzenlenen yardım kampanyası bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşti. 
“SEDEP Mazlumların Yanında” sloganıyla düzenlenen kampanyaya 170 okuldan, 5 bin 200 koliden oluşan 8 ton gıda toplandı ve 6 yardım tırı, protokol üyelerinin katılımı ile bölgeye uğurlandı.
Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Halil Etyemez, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Temsilcisi Adnan Haydaroğlu, SEDEP koordinatörleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Suriye’nin, dünyanın kulağını ve gözünü kapadığı bir konu olduğuna değinen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Milyonlarca insanın mağdur olduğu bir süreçte maalesef dünya sınıfta kaldı. Bugün bu proje kapsamında görüyoruz ki çocuklarımız sınıfı geçmiş oldu ama dünya sınıfta kaldı. Dünyanın neresinde bir mazlum olursa gerçekten devlet olarak, millet olarak bütün yardımları yapmaktayız ve Konya gerçekten bu konuda bereketli bir yer. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İnşallah bir daha tır gönderme ihtiyacı duyulmaz ve orada sorunlar çözülür”
Projeye emek ve katkı veren herkese teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise; merhametin, yardımseverliğin ve kardeşliğin sınırları olmadığını ifade etti. Müslümanın, dünyanın neresinde olursa olsun insana yardım etme sorumluluğu hissettiğini de söyleyen Etyemez, “Bugün de Selçuklu’da bunun örneğini görüyoruz. İnşallah bir daha tır gönderme ihtiyacı duyulmaz ve orada sorunlar çözülür. Mesele sorunların çözülmesi ama biz kardeşliğimizi göstererek her türlü yardımı yapacağız. Bugün dünya sadece Türkiye’ye gelen Suriyeli misafirlerimizi konuşuyor ama biz sadece gelenlere değil yerinde, orada yardıma muhtaç olanlara da koşturmaya, ulaşmaya çalışıyoruz" diye konutu.
Millet olarak tarih boyunca mazlumun, ezilenin ve zulme uğrayanın yanında yer aldıklarını belirten Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da, “SEDEP’in, işi sadece sözde bırakmayıp faaliyete geçirmesi, dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlara böyle bir iyilik hareketi düzenlemesi gerçekten her türlü övgünün üzerinde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“SEDEP iyilik hareketi büyümeye devam edecek”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SEDEP’in Selçuklu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi koordinasyonunda bu yıl 5. yılında olduğunu kaydetti. Temel amaçlarının, çocuklara bizi biz yapan temel değerleri anlatmak olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Bu manada bugün çok önemli bir etkinlik düzenliyoruz. Çünkü millet olarak ne zaman bir Müslüman dara düşse, bir sıkıntıya düşse hep onların yanında olduk. Bugün de çocuklarımızın hazırladığı 6 tır Halep’ten gelen kardeşlerimizin yardımına yetişecek. Çocuklarımız sadece sözle değil eylemleriyle de aslında değerlere ne kadar sahip olduklarını anlatmış oluyorlar. Buradaki her kolide Selçuklu'da eğitim gören çocuklarımızın emeği var. Bu emek inşallah mazlum ve mağdur kardeşlerimize bir miktar nefes aldıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. SEDEP bir iyilik hareketi olarak büyüyor ve büyümeye devam edecektir” dedi.
Kampanyaya 7’den 70’e herkesin destek olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, destek veren herkese teşekkür etti.
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise, etkinlikte çocukların hem yardımlaşmanın verdiği hazzı yaşadığını hem de İslam kardeşliğini yaşayarak öğrendiklerini ifade etti.
SEDEP kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yardım tırlarının yola çıktığını kaydeden Hayrat Vakfı Konya Temsilcisi Adnan Haydaroğlu,“Bugün SEDEP kapsamında çıkartacağımız 6 tır yardım malzemesi ile Türkiye genelinde bin 300'üncü yardım tırını inşallah Halep’ten gelen kardeşlerimiz için İdlib’e ve Salkin bölgesine gönderiyoruz. Dünyanın neresinde mağdur ve mazlum kardeşimiz varsa biz o kardeşlerimizin yanındayız. Bu yardımların bölgeye ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından SEDEP kapsamında Halep’e gönderilecek 6 yardım tırı dualarla bölgeye gönderildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.