Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arslan son yolculuğuna uğurlandı
Sur'da terör örgütü PKK'nın saldırısında yaralandıktan sonra GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nebi Arslan, memleketi Konya'da toprağa verildi- Şehidin amcası Arslan: - "Güle güle Nebim. Bugün seni gelin ettik. Al bayrağınla geldin"

Uzman KONYA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nebi Arslan'ın naaşı Konya'da defnedildi.

Şehit Arslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Akşehir ilçesi Değirmenköy Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada tabuta dokunan yakınları, "Sen ölmedin, yanımızda, aramızdasın. Biz ayaktayız, yıkılmadık. Sen gitsen de biz varız. Boynumuzu büküp, kimseyi sevindirmeyeceğiz. Uyuma, gardaşların burada. O ölmedi hep yaşıyor" diyerek, teröre tepki gösterdi.

Metanetli olduğu gözlenen amca Ramazan Arslan ise "Güle güle Nebim. Bugün seni gelin ettik. Al bayrağınla geldin" diye tepki gösterdi.

Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Değirmenköy Mezarlığı'na getirildi. Binlerce kişi tarafından karşılanan ve bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutuna sarılan kardeşleri, gözyaşı döktü. Bu sırada yakınları, "Ağlamayın, bugün ağlama günü değil. Kimseyi güldürmeyin" dedi.

"Kahrolsun PKK" sloganlarının atıldığı törende, kılınan cenaze namazının ardından Arslan'ın naaşı, tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce kişi katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.