"Şehit kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur"

"Şehit kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur"
Şırnak’ta 20 Mart'ta şehit olan özel hareket polisinin cenaze namazını kıldıran imam babası Beker:- "Dostlarımız zaten biliyor ama bu memleketin mukaddesatının düşmanlarının da şunu iyi bilmesi gerekiyor ki kesinlikle ve kesinlikle şehit kanlarıyla alınmı

ÇORUM (AA) - Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda 20 Mart'ta şehit olan özel hareket polisinin cenaze namazını kıldıran imam babası Uğur Beker, "Dostlarımız zaten biliyor ama bu memleketin mukaddesatının düşmanlarının da şunu iyi bilmesi gerekiyor ki kesinlikle ve kesinlikle şehit kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur" dedi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kentteki bir restoranda şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Programa katılan Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları konuşmada Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılını kutlayarak, özveriyle çalışan emniyet mensuplarına teşekkür etti.

Programda Vali Ahmet Kara tarafından Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel hareket polisi Emre Beker'in babası Uğur Beker'e, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in gönderdiği başsağlığı mesajı takdim edildi.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisinin imamı olan Uğur Beker'e başsağlığı ve sabır dileyen Vali Kara, "Çocuğunun cenazesini kendisi kıldıran ve oğlunun cenazesinde dahi metanetini, sabrını, koruyan bir kardeşimiz. Huzurunda kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum. Böyle şehit babalarımız olduğu müddetçe kimseye verilecek tek çakıl taşımız dahi yoktur. Buna güveniyorum, inanıyorum" dedi.

Şehitliğin, ölümlerin en şereflisi olduğunu belirten Kara, "Şehitlerimiz nefsimize ağır gelen bir şekilde gidiyorlar ama ölüm haktır, geldiğinde bir dakika öne ya da sonraya alınamaz. Bunu, benden daha iyi şehidimizin babası olan hocam biliyor zaten. Bir insanın şehit olması ölümlerin en şereflisidir. Şehidimizin babası şu anda bu şerefi taşıyor. Eminim ki cennette de ahirette de mahşer gününde de o şerefi yine taşıyacaktır. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. Şehidimizin şefaati hepimizin üzerine olsun. Allah, sizin çocuklarınız gibi vatana millete hizmet eden vatan evlatlarının sayısını çoğaltsın" diye konuştu.

- "Şehadet mertebesine erişmesi bizi bir gurura sevk ediyor"

Şehidin babası Uğur Beker de acısının çok büyük olduğunu ancak oğlunun şehit olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Oğlunun şehit olduğu andan itibaren herkesin kendilerine destek olduğunu ifade eden Beker, şunları kaydetti:

"Evladımızın şehadetinden bugüne kadar cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, emniyet müdürümüz, mensubu olduğum müftülüğümüz başta olmak üzere taziyede bulunan tüm kardeşlerime, büyüklerimize teşekkür ediyorum. Elbetteki acımız bir manada büyük ama bir taraftan da şehadet mertebesine erişmesi bizi bir gurura sevk ediyor. Takdiri ilahiye inancımız var. Şükürler olsun Rabbim bizi böyle imanlı yaratmış. Gerek cenaze töreninde olsun gerekse diğer süreçte olsun geçen 21 günlük süre zarfında bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Dostlarımız zaten biliyor ama bu memleketin mukaddesatının düşmanlarının da şunu iyi bilmesi gerekiyor ki kesinlikle ve kesinlikle şehit kanlarıyla alınmış bu toprakların verilecek hiçbir şeyi yoktur. Eminim ki benim evladım gibi yüzlerce, binlerce evladımız şu anda orada mücadele ediyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun."

Programa katılanlar Beker'in konuşmasını uzun süre alkışladı.

Kahramanmaraş'tan geçici görevle Şırnak'a giden özel harekat polisi Emre Beker, kent merkezinde 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu"nda teröristlerle çıkan çatışmada 20 Mart'ta şehit olmuş, memleketi Çorum'da, imam olan babasının kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.