Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz’un adı mezun olduğu üniversitede yaşatılıyor

Şehit Öğretmen Hüseyin Yavuz’un adı mezun olduğu üniversitede yaşatılıyor
 Editör
22 Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır’da terör örgütü tarafından şehit edilen 4 öğretmenden biri olan Konyalı Hüseyin Yavuz’un ismi, mezun olduğu SÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde yaşatılıyor

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Hüseyin Yavuz Kütüphanesi, Okuma Salonu, Konferans Salonu ve Psikoloji Laboratuvarı’nın açılışı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin daha iyi imkanlarda eğitim alması için bölüme yeni alanlar kazandıran Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Aksoy, hocalar ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapılan alanlar, öğrencilere hizmet vermeye başladı.

ehit-ogretmen-huseyin-yavuz-1.jpeg

ŞEHİT HÜSEYİN YAVUZ KİMDİR?

ehit-ogretmen-huseyin-yavuz-1.jpg

28.Tem​​​​​​​muz.1967 yılında Konya ili Bozkır ilçesi Pabuçlar beldesinde doğan Hüseyin Yavuz Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Diyarbakır ili Hazro Dadaşlar Köyü İ​​​​​​​lköğretim Okulu'nda henüz 15 günlük öğretmen iken, 3 öğretmen arkadaşı ve köy imamı ile birlikte kaçırılarak 22 Ekim 1993 tarihinde şehit edilmiştir. Şehit öğretmenin adı, şehadetinden 30 yıl sonra, mezunu olduğu Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde açılışı yapılan ve öğrencilere hizmet verecek olan kütüphane, okuma salonu, konferans salonu ve psikoloji laboratuvarından oluşan merkeze verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.