Şehit Battal Yıldız’ın adı Devriye Ekipler Amirliğine verildi

Şehit Battal Yıldız’ın adı Devriye Ekipler Amirliğine verildi
İstanbul'un Tuzla ilçesinde hırsızlık şüphelileriyle girdiği çatışmada şehit olan Konya'nın Akşehir nüfusuna kayıtlı polis memuru Battal Yıldız'ın...

Konya Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Battal Yıldız Devriye Ekipleri Amirliği Doğanlar Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

Konya Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Battal Yıldız Devriye Ekipler Amirliği Doğanlar şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene  Konya Valisi Orhan Cüneyit Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Büyükşehir Belediye BaşkanI Uğur İbrahim Altay ve Şehit Battal Yıldız’ın eşi Emine Yıldız katıldı.

‘ADI EN DEĞERLİ YERE VERİLDİ’

İstanbul'un Tuzla ilçesinde hırsızlık şüphelileriyle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Battal Yıldız adı, Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine verildi. Açılış töreninde konuşma yapan şehit eşi Emine Yıldız, “Eşim bir hırsızlık ihbarına gittiğinde, hırsızla kovalama esnasında vurularak şehit oldu. Eşimin ismi şükürler olsun ki çok fazla yere verildi. Ama benim için gönülden söylüyorum, verilebilecek en değerli yere verildi. Nişanlandığımda 17 yaşımdaydım. Eşimin yüreğini gördükten sonra, vicdanını, merhametini gördükten sonra o kadar çok sevdim ki. Ben ondan evlendiğimizde eşya bile istememiştim. Bir beyaz eşyamız bir de oturabileceğimiz koltuğumuz vardı. Keşke yanımda olsaydı, biz dağın başında otursaydık, hiçbir şeyimiz olmasaydı. Ama kaderde bu yazıyormuş. Eşimin şehadetli gördüğüm yüzü o kadar güzeldi ki. Kimse de bana diyemez, o günden sonra güçsüz, aciz, dermansız davrandı diye. Neden bu benim başıma geldi diye bile hiç sormadım. 10 senedir evliydik. Allah’ım ben nasıl bir kulluk yaptım ki şehit olacak bir adamla 10 yıl evli kaldım dedim. Elhamdülillah binlerce kez şükürler olsun, ölüm herkesin kapısını çalacak. Ama bizimki gibi şerefli ölüm kimlerin kapısını çalar bilemiyorum” dedi.

“SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE YENİLEDİK”

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, açılışı yapılan Şehit Battal Yıldız Devriye Ekipleri Amirliği ile ilgili, “5 katlı bir asayiş şube müdürlüğümüz mevcuttu. Bu asayiş şube müdürlüğü çok sıkışık bir vaziyetteydi. Eski binanın burada olması hem emniyet teşkilatına hem de bölgeye yakışmıyordu. Süratli bir şekilde bu binadan çıkmanın yolunu arıyorduk. Karatay Belediyesi tarafından süratli bir şekilde bize bir bina yapılarak teslim edildi. O binaya Asayiş Şubesini naklettik, daha sonra burada oluşan boşluk nedeniyle mahalledeki vatandaşlar, bizim ayrılmamızdan üzüntü duyduklarını belirtti. Biz bu üzüntüyü bir an önce gidermek için bir çalışma yapmak istedik. Sayın valimize teklif götürdük o da sağ olsun olumlu yaklaştı. Şehidimizin ailesi de şehidimizin adının bir birime verilmesi için müracaat etmişti, bundan bilgimiz vardı. Bu bilgimiz dahilinde sayın valimizin de onayıyla binayı yaptık” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bir taraftan Ramazan yaşıyoruz bir taraftan da tüm dünya ile birlikte koronavirüs konusunda emniyetimiz, sağlık çalışanlarımız, belediyelerimiz yoğun bir gündem içerisindeyiz. Ama bu sürecin kahramanları var, sağlık çalışanlarımız ve emniyet mensuplarımız” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN MENFAATİ İÇİN

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, “Bizlere talimatlar verildi. Biz de ilimizin özelliklerine göz önünde bulundurarak halkımızın menfaati için uyguluyoruz. Bugün burada sosyal mesafe kuralına da uymak kaydıyla bir aradayız.  Emine hanım bize şehidimizin emanetidir. Onların en huzurlu şekilde yaşaması için bütün tedbirleri almak bizim görevimizdir. Herkes eninde sonunda yaşlı genç, bu dünyayı terk edecek. Şanlı bayrağımıza sarılı, şehitlik mertebesiyle intikal etmek herkese nasip olmaz” dedi.

Konuşmaların ardından üstün başarı gösteren emniyet mensupları ödüllendirilirken kurdele kesimi ardından Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Battal Yıldız Devriye Ekipleri Amirliği Doğanlar Şubesi kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Şehit Polis Battal Yıldız’ın İsmi Devriye Ekipler Amirliği Binasında Yaşatılacak

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.