Konya'da "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü

Konya'da "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü
Konya'da şehit ve gazi dernekleri Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 asker için "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü düzenledi.

Konya ve Aksaray'da, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 asker için "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Konya'da Kılıçarslan Meydanı'nda toplanan gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Konya Şehitliği’ne yürüdü.

aa-20231229-33307095-33307094-konya-ile-aksarayda-sehit-ve-gazi-derneklerinden-teror-saldirilarina-tepki.jpg

Burada okunan duanın ardından, program şehitlik ziyaretiyle sona erdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege, gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısında 12 askerin şehit olduğunu anımsattı.

Derin acı ve hüzne boğulduklarını belirten Ege, "12 eve evlat acısı düştü. Tüm Türkiye bu acıyı yüreğinde hissetti. Vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması, ezanın semalarda yankılanması, milletimizin birliği ve beraberliği için gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüler. Her karış toprak kanla sulanmış, bu uğurda milyonlarca can feda edilmiştir." diye konuştu.

aa-20231229-33307095-33307093-konya-ile-aksarayda-sehit-ve-gazi-derneklerinden-teror-saldirilarina-tepki-1.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.