Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Çanakkale'deki tüm aydınlatma direklerine Türk bayrağı asıldı, ana arterlerin temizliği yapıldı- Belediye Başkanı Gökhan:- "18 Mart coşkusunu yerinde yaşamak isteyen herkesi Çanakkale'ye davet ediyoruz"

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart'ta yapılacak törenler öncesi hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, törenlerin ilk bölümünün kent merkezinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kentin bütün ana arterlerinde temizlik yapıldığını belirten Gökhan, "Bu topraklarda yaşı küçük ama yüreği büyük kahramanların, yaralı düşman askerini kucağında taşıyan yiğitlerin silinmez izi var. Tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, zaferimizin 101. yılını kutluyorum" dedi.

Aydınlatma direklerinin tamamına Türk bayrakları asıldığını ve kentin Atatürk posterleriyle donatıldığını anlatan Gökhan, zabıta ekiplerinin güvenlik ve diğer konular için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Belediyenin tüm birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu vurgulayan Gökhan, şunları kaydetti:

"Kentimiz ve tüm dünya için önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılını kutlayacağız. Bundan 101 yıl önce, 1915'te Anadolu'nun dört bir yanından çıkıp, vatan savunması için, özgür ve başı dik, insanlık onuruna yakışır yeni bir yaşam, bizlerin aydınlık geleceği için Çanakkale'de toplanan binlerin bir daha dönemediği bu topraklarda yaşanan eşsiz mücadelenin izlerini sürmek, tarihin kokusunu teneffüs edip, bizi biz yapan değerlerimizin kıymetini daha iyi anlamak için herkesi barışın kenti Çanakkale'ye davet ediyoruz."

Her yıl halkın yoğun katılımıyla fener alayı düzenlendiğine işaret eden Gökhan, "Fener alayımızda yine coşku, heyecan ve minnetimiz görülmeye değer olacak. Herkesi bu coşku ve heyecana ortak olmaya, ülkemizin nasıl ağır koşullar altında kurulduğuna yerinde tanıklık etmeye, kentimize bekliyoruz. 18 Mart coşkusunu yerinde yaşamak isteyen herkesi Çanakkale'ye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.