Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
TZOB Genel Başkanı Bayraktar:- "Ecdadımızın 'Çanakkale geçilmez' kararlılığı, bugün de bu milletin gerektiğinde vatan için yapabileceklerinin rehberi ve güvencesidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin neleri başarabileceğinin somut örneği olduğunu belirterek, "Ecdadımızın 'Çanakkale geçilmez' kararlılığı, bugün de bu milletin gerektiğinde vatan için yapabileceklerinin rehberi ve güvencesidir" ifadesini kullandı.

Bayraktar, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, söz konusu zaferin, kahramanlığın ve birliğin sembolü olduğunu belirtti.

Vatan topraklarını korurken can veren 250 bini aşkın şehidin, ne pahasına olursa olsun, Çanakkale'nin geçilmezliğini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Kahramanlık adına yazılan en büyük destanlardan olan Çanakkale, aynı zamanda bir milletin gösterebileceği en büyük dayanışmadır. Çanakkale kardeşlik, Çanakkale milli birlik ve beraberlik şuurudur. Çanakkale, vatan söz konusu olduğunda bu milletin topyekün bir olarak neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. Ecdadımızın 'Çanakkale geçilmez' kararlılığı, bugün de bu milletin gerektiğinde vatan için yapabileceklerinin rehberi ve güvencesidir. Bugün bu güzel ülkede, şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda yaşıyorsak bunu kanları pahasına vatanı koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de savaşan kahramanlarımız, bütün şehit ve gazilerimiz, kalplerimizin en müstesna köşesinde sonsuza kadar yaşayacaklar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.