Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Edirne ve Kırklareli'de Çanakkale şehitleri için dua edildi

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne ve Kırklareli'de Çanakkale şehitleri için dua edildi.

Edirne Müftülüğünce Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Selimiye Camisi'nde düzenlenen programa, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, sabah namazının ardından yaptığı vaazda, gençlerin ve vatandaşların şehitlerin aziz hatıraları için toplandığını söyledi.

Türk milletinin maneviyatının Çanakkale'de güçlü orduları yenilgiye uğrattığını belirten Üzüm, "Çanakkale, imanın küfre galibiyetinin en güzel örneklerinden birisidir. Ecdadımız vatanın dört bir yanından sevinçle Çanakkale'ye gitmiştir. 250 bin şehit şehadet şerbetini içmiştir. Şehitlerimize olan borcumuzdur dua etmek. Biz de onlar için bir aradayız. O ruh o iman nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda da kıyamete kadar da iman galip gelecektir. Çünkü şehit olmak hakikate vakıf olmaktır" diye konuştu.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Muhammed Hamza Günsel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitlerin vatan için canını verdiğini, şehitler için her zaman dua ettiklerini belirterek, "Çanakkale Zaferi'nde cephelerde yaşı küçük kardeşlerimiz vardı. Bizler de onların izinde yürüyoruz" dedi.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Berat Burak Erdoğan ise şehitlerin ruhlarına dua okuduklarını söyledi. Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin destanını anlattığını ifade eden Erdoğan, "Allah vatanımızı başımızdan eksik etmesin. Şehitlerimizin nur içinde uyusun, onların izindeyiz" dedi.

Namazın ardından etkinliğe katılanlara simit ve meyve suyu ikram edildi.

-KIRKLARELİ

Kırklareli Müftülüğünce de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla terör saldırıları sonucunda şehit olan asker ve polisler için mevlit okundu.

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, en çok şehidi olan bir milletinin mensubu olunduğunu söyledi.

Allah yolunda, vatanı ve namusu korumak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için hayatını kaybeden asker ve polislerin ölmediğini, şehit olduğunu ifade eden Bayrak, şehitlerin vatanları uğruna canlarını feda ettiğini kaydetti.

Okunan duaların ve kılınan namazların kabul olması temennisinde bulunan Bayrak, ''Yaptığınız duayı, kıldığınız namazı şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kabul eylesin. En çok şehidi olan bir milletlin mensuplarıyız. Allah yolunda mücadele ederken İslam'ı kurmak, namusu ve vatanı korumak, mukaddes değerleri muhafaza etmek için öldürülen kişilere ölü denmez. Onlar ölü değil şehitlerdir. Onlar hayattadır, yaşamaktadır ama bizler bunu anlayamayız. Şehitler bizim bilmediğimiz bir manevi hayatta yaşamaktadır'' şeklinde konuştu.

Namaz sonrası vatandaşlara tatlı ve süt dağıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.