Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Çubuk’ta Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde Çanakkale şehitleri için mevlit programı düzenlendi.

Çubuk İlçe Müftülüğü'nce Merkez Camiinde yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

İlçe Müftüsü Bilal Kara, yaptığı vaazda, canları ve kanları ile bu toprakları koruyan tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.

Cemaate Çanakkale Savaşı’nın tarihi önemini anlatan Kara, dün olduğu gibi bugün de vatanı bölmek isteyenler ve İslam alemini zayıflatmak isteyen iç ve dış güçlerin olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların okumuş oldukları hatim ve duaları seher vaktinde şehitlerin ruhuna gönderdiklerini kaydeden Kara, şunları söyledi:

"Bugün burada olduğu gibi huzur içinde ibadet edebiliyorsak başta Çanakkale şehitlerimize ve teröre karşı yurdun dört bir yanında savaşan o ruha borçluyuz. Vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde terörden kurtulmak için mücadele etmektedir. Bizlere bu vatanı emanet eden ve aynı şekilde aldığımız emaneti gelecek nesillere ulaştırabilmemiz için mücadelede veren şehit ve gazilerimizin ruhlarına hitaben ilçemizdeki kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim ve dualar okudular."

İlahi ve kasidelerin okunduğu programda camiye gelen çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.