Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Çubuk ilçesinde anma töreni düzenlendi

ANKARA (AA) – 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çubuk ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran anıta çelenk koydu.

İkinci program Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi. Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonluğunda düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Çanakkale'yi ve ilçenin şehitlerini tanıtan kısa film gösterildikten sonra Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmenlerinden Hasan Benlioğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale oratoryosu ve ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli 4 perdelik tiyatro sahnelendi. Anaokulu öğrencileri Ercin Aleyna Şahbudak ve Zeki Akpınar tarafından ‘Dur Yolcu’ ve Elif Özdemir tarafından ise ‘Tüm Şehitlere’ isimli şiirler okundu.

Üçüncü program ise Çubuk Şehitler Anıtı’nda düzenlendi. Programda İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından şehitler için Kuran’ı Kerim ve dualar okundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.