Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç: - "Bu vatan coğrafyasında birlikte mücadele ettiğimiz ve yaşadığımız insanların çocukları kandırılıyor. Zihinlerinde hayali düşman yaratılıyor ve biz maalesef onlarla mücadele ediyoruz"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, vatanın çocuklarının Çanakkale Savaşı'nda düşmana karşı beraber mücadele ettiğini belirterek, "Bu vatan coğrafyasında birlikte mücadele ettiğimiz ve yaşadığımız insanların çocukları kandırılıyor. Zihinlerinde hayali düşman yaratılıyor ve biz maalesef onlarla mücadele ediyoruz." dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesince Pazarcık Belediyesi konferans salonunda düzenlenen Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenine katılan Güvenç, burada yaptığı konuşmada, terör olaylarına ilişkin, topyekün mücadelenin şart olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın önemine dikkati çeken Güvenç, "Şu iyi bilinmelidir ki dünyanın en zor ve çetin savaşı olan Çanakkale Savaşı'nda bizler dünyanın her yerinden gelen düşmanlara karşı mücadele yaptık. Ancak bugün ise bu vatan coğrafyasında birlikte mücadele ettiğimiz ve yaşadığımız insanların çocukları kandırılıyor. Zihinlerinde hayali düşman yaratılıyor ve biz maalesef onlarla mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Güvenç, yeryüzünde iyilikle kötülüğün her zaman mücadele halinde olduğunu belirterek, "Onun için diyorum ki şartlar Çanakkale'den daha zor ve çetin." ifadesini kullandı.

Ankara patlamasını yapan kızın ailesinin, çocuklarını okutmak ve rahat bir yaşam için yıllar önce batıya göç ettiğini dile getiren Güvenç, şunları kaydetti:

"Dar gelirli bir aile çocuklarına yememiş yedirmişler, giymemiş giydirmişler ancak bu çocuk üniversiteyi kazanınca kandırılmış. Yaptırılan patlamayla masum canların yaşamını kaybetmesine neden olmuştur. Bir diğer örnek ise Şanlıurfa ilimizde valilik görevim sırasında kandırılan üniversite öğrencisi hiç uğruna kendisi yakmıştır. Bu gencimizin babası ve annesi kamuda çalışan insanlar. Yani bizim bu toprakların insanları. İşte bu mücadele bu nedenle o günkünden daha zor. Ailelerimize buradan bir kez daha sesleniyorum, çocuklarımızın arkadaşlarına kimle gezdiklerine dikkat edelim ve kaybettikten sonra pişman olmayalım."

Emperyal güçlerin bugün Türkiye üzerinde oyun oynadığını, gittiği her yere adalet, merhamet ve hizmet götürmüş bir milletin nesilleri olarak oynanan oyunlara karşı uyanık olmak durumunda olunduğunu vurgulayan Güvenç, "Birlik beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu vatan uğruna şehit olan kardeşlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Burada bulunan şehit ailesi yakınlarımıza ve gazilerimize saygılar sunuyoruz." dedi.

Personel üsteğmen Nadir Ulaş Birdane'nin günün önemini belirten konuşma yaptığı törene, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Bucak, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, askeri erkan, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.