Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı
TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:- "Bugün içeride ve dışarıda bazılarının adı belli, bazılarının adı belli olmayan pek çok ihanetle Türkiye olarak karşı karşıyayız"

MALATYA (AA) - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın,Türkiye'nin içeride ve dışarıda pek çok ihanetle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

TÜRGEV tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kapalı Spor Salonunda "Akif" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin tek bir ile ve millete mal edilemeyecek kadar büyük bir zafer olduğunu söyledi.

Ülkede yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Akalın, genç, yaşlı demeden elini kana bulayan terörü nefretle kınadığını belirtti.

Çanakkale Savaşı'nda düşmanın adının ve memleketinin belli olduğunu ifade eden Akalın, "Bugün içeride ve dışarıda bazılarının adı belli, bazılarının adı belli olmayan pek çok ihanetle Türkiye olarak karşı karşıyayız. Böylesi büyük bir ihanet çemberi biz vatanını seven, tüm emeğiyle kendini memleketine bahşetmiş, vatanını sevenleri hiçbir şekilde yıldırmaz" diye konuştu.

Memleketin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu, onların yer alması gereken cephenin de okul sıraları ve ilim safları olduğuna dikkati çeken Akalın, vakıf olarak ilimi hedefleyen gençlerin arkasında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Çanakkale'nin gençlere iyi anlatılması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından "Akif" isimli tiyatro oyunu sahneye konuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.