Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Fevziye Kayış'ın cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi

ÇORUM (AA) - Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Fevziye Kayış'ın (42) cenazesi memleketi Çorum'da defnedildi.

Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi ve kimlik tespit çalışmalarının ardından karayoluyla konvoy eşliğinde Çorum'a getirilen evli ve iki çocuk annesi Kayış'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, sırasıyla Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevi ve Üçtutlar Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine götürülerek helallik alındı.

Kayış'ın kızı İrem Kayış, daha sonra basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. Burada fenalık geçiren Kayış'a, sağlık ekipleri müdahale etti.

Kayış'ın naaşı, duaların ardından Ulu Camii'ye götürüldü. Kayış'ın eşi, çocukları ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Fevziye Kayış'ın naaşı, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulumezar'da toprağa verildi.

Cenaze törenine Kayış'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet Kara, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, siyasi partilerin il başkanları, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri, askerler ile vatandaşlar katıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Fevziye Kayış'ın, eşi Osman Kayış ile yaklaşık 17 yıldır Milli Savunma Bakanlığında sivil personel olarak görev yaptığı öğrenildi. Terör saldırısının yaşandığı gün Kayış'ın eşi Osman Kayış'ın, İstanbul'da başka bir görevde olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.