Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya'nın cenazesi, memleketi Van'da defnedildi

VAN (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya, Van'da son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi Diyarbakır'dan Van'ın Erciş ilçesine getirilen şehit için Sahil Kent Mahallesi Büyükhafız Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak'ın okuduğu duanın ardından tekbir getirilerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Şehidin kız kardeşleri "Onlar bizim evimizi yaktı, Allah da onları yaksın" diyerek, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Şehidin babası Alaattin Kaya da gazetecilere, "Allah rahmet eylesin, vatan sağ olsun başka ne diyeceğim. Diyeceğim bir şey yok" dedi.

Kürtçe ağıtlar yakan şehidin yakınlarını, törene katılanlar teskin etmeye çalıştı.

Şehit Kaya'nın cenazesi, Alkanat Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.