Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Nusaybin'de PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar'ın naaşı İzmir'de toprağa verildi

İZMİR (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda 23 yaşında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Gökhan Bayraktar'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Terör örgütü mensuplarının yola döşediği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Bayraktar için Menderes ilçesindeki Görece Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılanlar güvenlik kontrolünün ardından camiye alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çelenk gönderdi.

Anne Filiz, baba Necaattin ve dede Emin bir süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Filiz Bayraktar, "annem uyan, ben geldim" diyerek ağladı. Dede Emin Bayraktar ise şehide, "Dedeciğini bıraktın, seni nasıl kara toprağa vereceğiz" diye seslendi. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Okan Bayraktar'ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Şehidin cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Ramazan Muslu, her canlının ölümü tadacağını, ölüler içinde ise en yüksek mertebeye şehitlerin ulaşacağını söyledi.

Namazın ardından cenaze top arabasına kadar omuzlarda taşındı. Törende dev bir Türk bayrağı taşındı, "şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atıldı.

Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Görece Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.