Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca'nın cenazesi, Ankara'nın Çubuk ilçesinde defnedildi- Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Elvan da katıldı

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca, Ankara'nın Çubuk ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tunca'nın cenazesi, Mardin'de düzenlenen tören sonrası askeri uçakla getirildiği Esenboğa Havaalanı'ndan polis eskortları eşliğinde Çubuk'un Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek, helallik alındı.

Şehidin babası Bahtiyar ve annesi Saniye Tunca, kızkardeşi ile polis akademisinde okuyan nişanlısı, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Annesi ile ağabeyinin nişanlısını sakinleştirmeye çalışan kızkardeşin, "Ağlamayın, benim kardeşim şanlı şerefli gidiyor" sözleri, törene katılanları duygulandırdı.

Babaevinden alınan cenaze, çok sayıda vatandaş eşliğinde Merkez Camisi'ne götürüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla cenazeye eşlik eden bir grup öğrenci ise slogan atarak terörü lanetledi.

Şehidin cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taziyelerini iletti.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şehidin cenaze namazını, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Cemaatten helallik alınması ve duanın ardından şehidin cenazesi, Tunca Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Paşa Mezarlığı'nda dedesinin yanında toprağa verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Halal, Jandarma Uzman 1. Kademeli Çavuş Emre Tunca ile Jandarma Uzman çavuşlar Hidayet Atmış ve Gökhan Bayraktar, kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.