Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Yüksekova'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan iki polis ve bir askerin cenazesi, memleketlerine uğurlandı

VAN (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan iki polis ve bir asker için cenaze töreni düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene Vali İbrahim Taşyapan, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehit polisler Murat Yatarkalkmaz ve Yasin Boran ile Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehitlerin cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Yüksekova'da terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar esnasında dün teröristlerce yapılan saldırı sonucunda iki polis ve bir asker şehit olmuş, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.