Şehitlerin ardından o konuşma yine günden oldu: Ne üssü ara, bul, yok et!

Şehitlerin ardından o konuşma yine günden oldu: Ne üssü ara, bul, yok et!
 Editör
Eski generallerden Osman Pamukoğlu'nun üs sözleri 9 şehit verdiğimiz geceden sonra yeniden dolaşıma sokuldu.

Hakkari bölgesinde de görev yapan ve emekli olduktan sonra siyasi arenaya atılan eski Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sınır bölgelerinde üs kurulmasına karşı olduğu sözler yeniden gündem oldu.

28 Aralık 2023'te, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan Pamukoglu'nun sözlerinden kesitler:

NE ÜSSÜ?

Pamukoğlu programda, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pamukoğlu, “Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?” dedi.

ABD'DEN ÖRNEK VERDİ

Pamukoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz oralarda üsler kuruyoruz. Fakat bu üs meselesi benim Hakkari’ye atandığımdan beri kabul etmediğim, uygulamadığım bir şey. Çünkü, bizim toprakla ilgimiz yok. Biz gireriz, 2-3 günde darmadağınık ederiz. 3-4 günden fazla kalmayız.

Gayrinizami çatışmada toprak önemli değil. Teröristin kendisi önemlidir, bize terörist lazım.

Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

ABD, Vietnam'da üsleri basılarak 56 bin ölü verdi. Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen, gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek. ‘En zayıf anında mutlaka ben sana baskın yaparım’ demek.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.