Şehri bereket kuşattı, bunun arkası kar!

Şehri bereket kuşattı, bunun arkası kar!
 Editör
Hasretle beklenen, özlemle istenen, dualarla arzulanan rahmet, sonunda Konya’nın il merkezini de ilçelerini de tamamen kuşattı. Sabah saatlerinde güne yağmurla uyanan Konyalılar rahmetin sevincini yaşadı

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün tahminleri tuttu. Konya güne yağmurla uyandı. Sabahın ilk saatleriyle birlikte yağmaya başlayan yağmur, etkili bir şekilde devam ediyor. Sadece il merkezinde değil, ilçelerin tamamında ve çevre illerde de yağmur etkili oluyor.

yagmur.jpg

YÜKSEK KESİMLERDE KAR OLARAK DÜŞÜYOR

Şehir genelinde etkili bir şekilde yağan rahmet, şehrin yüksek kesimlerine ise kar olarak düşüyor. Mevsimin ilk kar yağışını geçtiğimiz hafta alan Konya’da, bugün etkili olan ve yarın da devam etmesi bekleniyor. Bozkır, Hadim, Seydişehir, Beyşehir, Derebucak ve Derbent ilçelerinde yağmurun hava sıcaklığının da düşmesiyle birlikte yerini kara bırakması bekleniyor.

dsc-0078.jpg

PAZARTESİDEN İTİBAREN DONACAĞIZ!

Mevsim normallerinin biraz üzerinde seyreden hava sıcaklığı ise bugünkü yağmurla birlikte hissedilir derecede düştü. Hava sıcaklık değerlerinin özellikle Pazartesi gününden itibaren daha çok düşeceği yönünde tahminlerde bulunan Meteoroloji uzmanları, sıcaklığın 0’ın altına düşeceği yönünde açıklamalarda bulunuyor.

dsc-0093.jpg

ŞİDDETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Öte yandan bugün ve yarın İç Anadolu Bölgesi’nin tamamında şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.