Şeker hastalarına müjde! Bu köyden fışkıran su şeker hastalığına birebir

Şeker hastalarına müjde! Bu köyden fışkıran su şeker hastalığına birebir
Bursa'nın İznik ilçesindeki Karatekin köyünde, çeşmelerden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiğini duyanlar yüzlerce kilometre yol yaparak su doldurmaya geliyor.

Bursa'nın İznik ilçesindeki Karatekin köyünde, çeşmelerden gelen suyun şeker hastalığına iyi geldiğini duyanlar yüzlerce kilometre yol yaparak su doldurmaya geliyor.

İznik ilçesinin Karatekin Mahallesi'nde dağların eteklerinden gelen suyun şeker hastalarına şifa olduğu konuşulurken 500 kişinin yaşadığı mahallede hiç kimsede şeker hastalığına senelerdir rastlanmamasının nedeni olarak bu su iddia edildi. Şeker hastalığına iyi geldiğini iddia ettiği suda, tahlillerde bor miktarının fazla çıktığı anlaşıldı. Mahallenin merkezinden ve cami şadırvanından su dolduran vatandaşlar köy camiine isterlerse yardımda bulunabiliyor.

iha-20240415aw182576-7-t.jpg

iha-20240415aw182576-3-t.jpg

Türkiye'nin her noktasından yüzlerce kilometre yol yapıp akın akın gelenler, bidon bidon su doldurup gidiyor.

Su için Yalova'dan gelen bir kişi, "Sosyal medyadan bir kaç kez duydum geldim. Bu ikinci kez gelişimiz buraya. Ben suyu alıp Antalya'ya götürmüştüm. Bu suyu içenler yaralandıklarını söylüyorlar" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.