SEL VURDU

SEL VURDU
Sağanak yağışlar Konya Ovası’nı sular altında bıraktı

Son günlerdeki şiddetli yağışlar dereleri taşırırken, dağlık kesimlerde sel ve heyelan meydana geldi. Yağışın en şiddetli olduğu Taşkent bölgesinde ise Balcılar Yolu ulaşıma kapandı.

DERE VE BARAJLAR DOLDU TAŞTI

Bahar yağmurları Anadolu’nun her tarafında etkili bir şekilde hissedilirken, bereketli bir yıl geçiren Konya’da aşırı yağışlar taşkın ve sel baskınlarına neden oldu. Sonbahardan beri bölgede etkili olan yağmur ve kar yağışları nedeniyle dereler, göl ve barajların doluluk oranları son yıllarda hiç olmadığı kadar artarken, son yağışlar taşkınları beraberinde getirdi.

TAŞKENT’TE YOL ULAŞIMA KAPANDI

Şiddetli sağanak nedeniyle Taşkent ve çevresi su taşkınlarının en derinden hissedildiği bölge oldu. Baraj taşkını nedeniyle Taşkent-Balcılar yolu su altında kaldı ve ulaşıma kapandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bozkır’da yağmur Çarşamba Çayı’nın iyice şişmesine yol açarken, Akşehir tarafında da birçok bölgede su taşkınları ve sel baskını meydana geldi. Su baskınları ekili alanlara da zarar verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.