Selahattin Demirtaş, Almanlarla dalgasını geçti: Ne ben ne de partimizin PKK ile ilişkisi var

Selahattin Demirtaş, Almanlarla dalgasını geçti: Ne ben ne de partimizin PKK ile ilişkisi var
Selahattin Demirtaş Alman Haber Ajansı'na konuşan Demirtaş bir soru üzerine, "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son günlerde; her grup toplantısında "Suçsuz yere hapiste yatıyor, Selahattin Demirtaş'ın suçu ne?" diyerek, Osman Kavala ile birlikte, salıverilmesini istediği HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla cezaevinden Alman Haber Ajansı'nın (DPA) sorularını yanıtladı.

unnamed.jpgx

TÜRKİYE'Yİ ALMAN HÜKÜMETİNE ŞİKAYET EDİP YARDIM İSTEDİ

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Almanya'da yeni kurulacak hükümetin Türkiye'de insan haklarına daha çok ilgi göstermesi gerektiğini savunan Demirtaş, "Yeni Alman hükümetinin Avrupa değerlerine ve insan haklarına daha bağlı bir politika izlemesini umuyorum" dedi. Demirtaş yeni hükümetin Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret görmemesi gerektiğini de söyledi.

demirtas-kandil-e-cikacagi-sirada-hava-8374653-7162-m.jpg

HDP hakkındaki kapatma davası sürecine de değinen Demirtaş bu davanın "muhalefete karşı gözdağı operasyonunun bir parçası" olduğunu söyledi.

20180511154304-dem2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hakim ve savcıları bu dava için görevlendirdiğini" ve "yargıyı kontrolü altında tuttuğunu" savunan Demirtaş, "Bu açıdan burada adil yargılama yapılması ve hukuka uygun bir kararın çıkması mümkün değil" dedi.

8144e2a0-ce5c-49ad-935b-9e4aaab43828-001.jpg

Kendi davası konusunda ise Demirtaş Erdoğan'ın "nefret ve intikam duygularını kendisine yansıtmaktan çekinmediğini" söyledi.

n0uha-1636032368-9189.jpg

RESMEN KEKLEDİ!

"Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen, "Türkiye'ye katil devlet" diyen, 2 polisin şehit olduğu, kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi HDP'nin, o dönem eş başkanlarından Selahattin Demirtaş, DPA'nın bir soru üzerine adeta dalga geçti: "Ne ben ne de partimizin PKK ile doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı veya ilişkisi var. HDP sadece barışcıl yöntemleri savunan demokratik bir siyasi partidir."

dfz2ko8x4aa8a-9.jpg

İŞTE HDP&PKK İLİŞKİSİ

HDP&PKK ilişkisini, sosyal medyada yer alan bu video, tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

0x0-1528715017857.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.