Selçuk Üniversitesi’nde ‘Vahiy’ Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi’nde  ‘Vahiy’ Sempozyumu
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Sempozyum 'Mahiyet ve Hakikat Bağlamında Vahiy Olgusu' programı düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Sempozyum 'Mahiyet ve Hakikat Bağlamında Vahiy Olgusu' programı düzenlendi. Öğrencilerin de katılım sağladığı programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Tuğrul Polat, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Konya Mehir Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Özdemir teşrif etti. Birçok önemli ismin katılım sağladığı program öncesinde kütüphane açılışı düzenlendi.

selcuk-altintas-001.jpg

selcuk-isler.jpg

İSLAM GİZLİ BİR DİN DEĞİLDİR

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, kütüphanelerinde 9 bini aşkın kitaba sahip olduklarını, felsefe, din tarih, dil ve psikoloji alanları gibi birçok alandaki eserlere yer verdiklerini dile açıkladı. Altıntaş, fakülteleri içerisinde öğrencilerin ve akademisyenlerin ihtiyacını karşılayacak olan kitaplara sahip olduklarını dile getirdi. İnsanlık tarihinde karanlık bir çağ olmadığını söyleyen Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, vahiy ışığına gözlerini kapatan ve kulaklarını tıkayanlar için her çağın karanlık olduğunu dile getirdi. Vahyin, Allah ve Peygamberler arasında mahiyetini ve hakikatini sadece Allah ve peygamberlerin anlayacağı iletişim vasıtası olduğunu söyleyen Ramazan Altıntaş, “İslam gizli bir din değildir. Aleni bir dindir. İslam’ın toplumlarım hayatında görünür oluşu Nebevi Sünnete dayanır. Çünkü Nebevi Sünnet, Vahiy Peygamberinin hayatında ete kemiğe bürünmüş halidir. Bunun İslam Medeniyet Tarihi’nde ki göstergesini dini uygulamalardan mimariye, sanattan, edebiyata, mutfak kültüründen, kıyafete, musikiden, güzel yazıya kadar her alanda görmemiz mümkündür. Bu sebeple sevili Peygamberimizin Nebevi Sünneti Müslümanların birliğinin de güvencesidir” şeklinde konuştu.

selcuk-5oge.jpg

selcuk-polat.jpg

KALPLERİNİZİ KURAN’A HAZIRLAYIN

Berat Kandilinin son vahyi ifade ettiğini açıklayan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge “Gizli ve hızlı anlamına gelen vahiy kelimesi, Kuran-ı Kerim’de çok değişik şekillerde ifade ediliyor. Mahiyet ve Hakikat Bağlamında Vahiy Sempozyumu’nda hem Kuran-ı Kerim’de kullanımları hem de İslam düşünce dünyasına yansımaları açısından iki gün boyunca ele alınacak.” İfadelerini kullandı. Vahyin inancın sarsılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Oku! Emriyle başlayan kutsal bir kitaba sahip olan bizlere, Rabbine layık bir kul, Peygamberine yakışır bir ümmet olmak şuuruyla hareket etmek yakışacaktır” dedi. Dünya’nın ahiretin tarlası olduğunu belirten Polat, insanların bir önceki günden daha fazla gayret göstermesi gerektiğini ve adaletsizliklerin, zulümlerin ve eşitsizliklerin son bulması, İslam’ın sunduğu adalet ve barışın tüm Dünya’ya hakim olabilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi. Uluslararası alanda yapılan sempozyum da önemli konular üzerine değinildiğini açıklayan Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşler, “Nasıl ki evimize bir misafir gelecekken çok güzel hazırlıklar yapıyorsak Berat Kandili de son ikazı yapıyor bizlere. ‘Gönüllerinizi vahyin ilkine hazırlayın, kalplerinizi Kuran’a hazırlayın’ diyerek” şeklinde konuştu. İşler, “Peygamber Efendimizin Hira’da günlerce, yıllarca hazırlanıp vahiy beklediği gibi, inen her ayetle hayatını tanzim eden, değiştiren kullardan olabilmeyi hepimize nasip etsin” dedi. Sempozyum yarın sona erecek. (Pakize Yiğiter)

dsc-0114.jpg

selcuk-3.jpg

selcuk-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.