Selçuklu’da Glutensiz Ekmek Satışı Başladı

Selçuklu’da Glutensiz Ekmek Satışı Başladı
Selçuklu Belediyesi Çölyak hastaları için üretilen glutensiz ekmek satışına başladı.

Selçuklu Belediyesi Çölyak hastaları için üretilen glutensiz ekmek satışına başladı. Konya Şehirler Arası Otobüs Terminalinde oluşturulan noktada satışa sunulanglutensiz ekmeğin yanında un,poaça,simit ve kurabiye çeşitleri de yer alacak.

Selçuklu Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza attı. Çölyak hastaları için glutensiz ekmek satışına Konya Şehirler Arası Terminali’nde başlandı.  Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan “glüten” isimli bir madde nedeniyle vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı için  kullanılması gereken Glutensiz un, ekmek, simit,poaça ve kurabiye Selçuklu Belediyesi’nin Konya Otogarında kurduğu satış noktasında halkın hizmetine sunuldu.

ekmek2.jpg

“BU ÇALIŞMAMIZ ÇÖLYAK RAHATSIZLIĞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ATTIĞIMIZ BİR ADIM”

Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bununla ilgili bir adım atmak için böyle bir hizmete başlandığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “  Çölyak hastası olan ve gluten hassasiyeti bulunan vatandaşlarımızın farkındayız zaman zaman bu konuyla alakalı da talepleri oluyordu ve bu tarz ürünlere ulaşmada zorluklar yaşıyorlardı. Bu ihtiyaca cevap verebilmek ve kolay ulaşılabilmesi anlamında Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde bu satış noktamızı oluşturduk. Buradaki satış noktamızda glutensiz ekmek, un, simit,poaça ve kurabiye gibi ürünlerimiz yer alacak. İlerleyen günlerde ürün çeşitleri de artırılacak. Bu hizmetimizden sadece Selçuklu’daki hemşehrilerimiz değil otogarın lokasyon olması sebebiyle ülkemizin her noktasından gelen vatandaşlarımız da yararlanabilecek.  Satış noktamızdaki glutensiz ürünleri Karatay Belediyemizin Halk Ekmek Fabrikası’ndan temin ediyoruz. Bu hizmetimizin Selçuklumuza, Konyamıza, ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Satış noktasından ekmek alan vatandaşlar da Selçuklu Belediyesi Glutensiz Ekmek Büfesi’nin kurulmasından ve Çölyak hastalarının düşünülmesinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya  teşekkürlerini ilettiler.  

ekmek3.jpg

Selçuklu Belediyesi tarafından satılan glütensiz ekmekler 90 kuruştan, un ise 7 liradan  satışa sunuluyor. Ayrıca glutensiz ürün satış noktası haftanın altı günü Sabah saat 09.30-19.00 saatleri arasında Pazar günleri hariç hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.