Selçuklu Belediyesi’nin ilk başkanı İsmail Öksüzler vefat etti
Konya siyasetinin ve yerel yönetim tarihinin önemli isimlerinden, Selçuklu’nun ilk Belediye Başkanı İsmail Öksüzler hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gören Öksüzler’in vefat haberi, Konya’da büyük üzüntüye neden oldu.
1989 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçilen İsmail Öksüzler, iki dönem boyunca görev yaparak yaklaşık 10 yıl ilçeye hizmet etti. Selçuklu’nun kurucu belediye başkanı olarak görev yapan Öksüzler, şehirleşme çalışmaları, altyapı yatırımları ve belediyecilik anlayışıyla Konya’da iz bırakan isimler arasında gösteriliyordu.
Öksüzler, yalnızca belediyecilik çalışmalarıyla değil, aynı zamanda 28 Şubat sürecindeki duruşu ve verdiği mücadeleyle de kamuoyunda yakından tanınan bir isim olmuştu.
CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ
Merhum İsmail Öksüzler için öğle namazının ardından Hacıveyiszade Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Öksüzler, daha sonra Üçler Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
HAYATI VE KARİYERİ
1947 yılında İzmir’de dünyaya gelen İsmail Öksüzler, ilk ve orta öğrenimini Ege Bölgesi’nde tamamladı. Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Öksüzler, çalışma hayatına sanayi sektöründe başladı.
Söke Çimento Fabrikası’nda işletme şefi olarak görev yapan Öksüzler, askerlik hizmetinin ardından İzmir Sanayi ve Teknoloji Bölge Müdürlüğü’nde müdür muavini olarak çalıştı.
1978 yılında Konya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan Öksüzler, uzun yıllar belediyecilik alanında hizmet verdi. 1989 yılında Selçuklu Belediye Başkanı seçilen Öksüzler, iki dönem boyunca görev yaptı.
Evli ve dört çocuk babası olan İsmail Öksüzler’in İngilizce bildiği öğrenildi.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.