SELÇUKLU TORUNLARI OSMANLI'NIN İZİNDE

SELÇUKLU TORUNLARI OSMANLI'NIN İZİNDE
Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt'e kültür turları devam ediyor.

 

Selçuklu Belediyesi'nin  yeni kültür projesi Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt'e yüksek hızlı tren ile kültür turları yapılıyor.  İlk etapta 1.400 kişinin yararlanacağı etkinlik kapsamında her gün 40 kişilik turlar ile Selçuklu torunları Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’ye duaya gidiyor.  Yenikent Spor Salonu'ndan hizmet alan bayanlarda tur kapsamında Bilecik ve Söğüt'ün tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördüler. Gün boyu ziyaretler gerçekleştiren vatandaşlar gün sonunda yine yüksek hızlı tren ile Konya'ya döndü.

Ertuğrul Gazi ve Alplerine Dua Ettiler

Kültür turları kapsamında geziye katılan vatandaşlar sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket ediyor. Bilecik’te profesyonel rehber eşliğinde sürdürülen kültür turu daha sonra Söğüt’te devam ediyor. Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e giden vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği'nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi'nin kabristanını da ziyaret ediyor. Selçuklu Torunları Bilecik’te Şeyh Edebali’nin de kabrini ziyaret ederek Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye "Ey oğul" ile başlayan ve  "Nereden geldiğini unutma ki; nereye gideceğini unutmayasın" tavsiyesi ile biten son cümlesini hatırlatmış oluyor.

 

Kültür Ziyaretleri kapsamında Bilecik Türbesi, Söğüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit ve Pelitözü Göleti’ni de ziyaret eden Selçuklu Torunları, buradaki tarihi ve doğal güzelliklere yerinde şahitlik ediyor. Projeye katılan ziyaretçiler daha sonra Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya geri dönüyor.

Başkan Altay'a Teşekkür Ettiler

Konya’dan günübirlik Bilecik ve Söğüt’e giden ziyaretçiler kültür turlarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaretçiler “Burada hem ecdadın izlerini görüyoruz hem de onların manevi şahsiyetlerine dua ediyoruz.  Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadı rahmetle anıyoruz. Ziyaret boyunca her türlü konfor ve ayrıntıyı düşünen Selçuklu Belediyesi "Bunun Adı Aşk" sloganına yakışan şekilde kusursuz bir  hizmet sağladı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.