Selçuklu yenilgisiz lideri devirdi

Selçuklu yenilgisiz lideri devirdi
Selçuklu Basketbol muhteşem bir zafere imza attı

TBL 12. haftanın kapanış mücadelesinde lider Karesi'yi konuk eden Selçuklu Basketbol, karşılaşmayı 104-96 kazanarak Karesi'ye ilk yenilgisini aldırdı. Ekonomik sıkıntılar yüzünden zor durum yaşayan Selçuklu'da bilindiği üzere Bora Hun Paçun ayrılarak Sakarya'ya transfer olmuştu. Selçuklu arka arkaya 2. galibiyetini toplamda ise 7. galibiyetini elde etmiş oldu. 

Karşılaşmaya iki takımda istekli ve mücadeleci başladı. Dengede geçen karşılaşmada ilk 5 dakika 17-17 eşitlikle geçildi. Karesi bu dakikalarda ribaundlarda üstün taraf olsa da Selçuklu rakibini yakın takibi bırakmadı. Boyalı alanı iyi kullanan Selçuklu kaydettiği sayılarla skoru yakın tuttu. İlk çeyrek 32-31 Karesi üstünüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin de dengede başladığı karşılaşmada ekipler boyalı alanda etkili olsa da üç sayı çizgisinden istekleri yüzdeyi yakalayamadılar. Karşılıklı boş atışlarla geçen bölümün ardından ise Karesi yakaladığı seriyle farkı 8'e çıkardı (43-35). 9-0 seriyle cevap veren Selçuklu, farkın açılmasına izin vermeyerek skor dengesini korudu. İkinci çeyrek 53-52 Karesi üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başlasa da kalan 2,5 dakikalık bölüm boş atış ve top kayıplarıyla geçti. Ardından 8-0 seri yakalayan Selçuklu farkı açmaya başladı (74-63). Karesi cevap vermeye çalışsa da iyi ritm tutturan Selçuklu kalan dakikalarda farkı açmaya devam etti ve çeyreği 80-68 önde tamamladı. (Çeyreğin bitimine 03:53 dakika kala Karesi'de Thomas Gipson, Hazer Avcı ve Mehmet Yılmaz diskalifiye edildi)

Son çeyreğe 15-0 lık başlangıç yapan Karesi, çift hanelere kadar çıkan farkı eriterek öne geçti. Godfrey ile reaksiyon gösteren Selçuklu üstünüğü rakibine bırakmadı. Mücadelesini sürdüren Karesi ise üç sayı çizgisinden kritik basketler kaydetmeye devam etti. Ancak Selçuklu rakibinin öne geçmesine izin vermeyerek karşılaşmayı 104-96 kazandı.

Karşılaşmayı Selçuklu'da Marcus Hall 26 sayı, 7 asist, Mert Celep 24 sayı, 8 ribaund, Calvin Godfrey 22 sayı, 9 ribaund ve Sertay Gürsu 21 sayı, 7 ribaundla tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadılar. Karesi de ise Carlos Medlock 18 sayı, 9 asist, 6 ribaund, Ümit Sonkol 17 sayı,12 ribaund, Hazer Avcı 17 sayı ve Thomas Gipson 13 sayıyla öne çıktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.