Selçuklu'da fidanlar dikildi

Selçuklu'da fidanlar dikildi
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 10 bin 200 fidanı toprakla buluşturdu.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 10 bin 200 fidanı toprakla buluşturdu. 
Sille Yolu Mühimmat Deposu üstündeki mevkide gerçekleştirilen etkinliğe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, belediye ekiplerinin önceden hazırladığı yere çam fidanlarını dikti.
Etkinlikte çocuklarla birlikte fidan diken Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak park yapım ve ağaçlandırma alanlarında büyük işler kat ettik. 1 milyon 571 bin metrekarelik alanda yeni park alanları oluşturduk. 73 bin metrekarelik modern fidanlığımızla, Selçuklu’nun her alanında yeşillendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Yine Sille Barajı’nda 2 milyon metrekarelik bir alanda ağaçlandırma faaliyetleri ve rekreasyon düzenlemesi yaparak Sille Barajı’nı Konya’ya kazandırıyoruz. Konya’nın en büyük parkı Kelebekler Vadisi Parkı, 380 bin metrekarelik alanda tamamlandı” dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından mahalle parklarında hem revizyonların hem de yeni park çalışmalarının yürütülmekte olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Burada da sivil toplum kuruluşları ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 10 bin 200 fidanı toprakla buluşturacağız. Birçok kuruluşumuz bize katkı sağlıyor. Biraz hava soğuk ama ona rağmen katılım da gayet güzel. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle çocuklarımızın ilgisi bizi ziyadesiyle memnun etti. Herkes burada geleceğe bir fidanla destek oluyor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.