Selçuklu’da geleceğin sanatçıları yetişiyor

Selçuklu’da geleceğin sanatçıları yetişiyor
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin Selçuklu Belediyesi’nin sanata, kültüre ve eğitime verdiği değeri ortaya koyan önemli bir proje olduğunu ifade eti.

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin Selçuklu Belediyesi’nin sanata, kültüre ve eğitime verdiği değeri ortaya koyan önemli bir proje olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Dönem içerisinde bin 609 öğrenci ve yetişkin gruplarımızın hizmet aldığı büyük bir yapıya dönüştük. Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarında farklı grup ve atölyelerde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

dsc-0226.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde, Selçuklu Belediyesi bünyesinde hayat bulan, şehrin sanat ve kültürüne büyük ölçüde katkıda bulunacak Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’ni basın mensuplarına gezdirdi. Başkan Pekyatırmacı, akademi içerisinde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarında verdikleri eğitimler hakkında da bilgiler verdi.

dsc-0229.jpg

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin Konya’nın yeni markası olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi, Selçuklu Belediyesi olarak sanata, kültüre ve eğitime verdiğimiz değeri ortaya koyan en önemli projelerimizden biri. Okul dışı öğrenme ortamlarıyla çocuklarımızın okul dönemindeki kişisel gelişimine katkı sunmak anlamında önemli çalışmalara imza atmıştık. Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi ile birlikte sadece okul dönemindeki çocuklarımızın değil, bütün hemşerilerimizin hem kişisel gelişimlerine katkı sunmak anlamında hem de onların belki bu zamana kadar yapmak isteyip yapamadıkları hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlıyoruz” dedi.

dsc-0233.jpg

BİN 609 ÖĞRENCİ VE YETİŞKİN EĞİTİM GÖRÜYOR

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin 2021 yılının Eylül ayından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Pekyatırmacı, “İlk yıl küçük gruplar halinde akademimizdeki çalışmalara başlatmıştık. Bu yıl itibariyle artık dönem içerisinde bin 609 öğrenci ve yetişkin gruplarımızın hizmet aldığı büyük bir yapıya dönüştük. Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarında farklı grup ve atölyelerde çalışmalar yapıyoruz. Akademide hafta içinde öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde müfredata uygun programlar dahilinde buraya gelerek, müzik, kişisel gelişim ve tiyatro alanlarındaki eğitim faaliyetlerine katılıyorlar. Akşam ve hafta sonu gruplarında ise yetişkin gruplarımız ve üniversite öğrencilerimiz, müracaat esasıyla ve ön kayıt yapılıp, değerlendirmeden geçtikten sonra müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarındaki faaliyetlere katılabiliyorlar” diye konuştu.

dsc-0241.jpg

BİRÇOK OYUN VE KONSER İCRA EDİLECEK

Eğitim verdikleri kültür ve sanat alanlarındaki birçok grubun ileriki süreçlerde birçok konser ve oyun sergileyeceğini de aktaran Başkan Pekyatırmacı, “Bir önceki çocuk tiyatro grubumuz ‘Paldır Güldür Şov’ ile çok güzel bir gösteriye imza atmıştı. İnşallah önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla birlikte yine çocuk tiyatro grubumuzdan güzel bir tiyatro gösterisi bekliyoruz. Yine tiyatro alanlarında yetişkin gruplarımızın çalışmaları var. Daha önce Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde güzel bir tiyatro gösterisi icra etmişlerdi. İnşallah önümüzdeki süreçte de yetişkin grubumuzun sergileyeceği güzel bir oyunu hazırlıyoruz. Ayrıca müzik koromuz çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah Ocak ayı içerisinde yetişkin müzik koromuzun da güzel bir konserini hep birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’nde izleme imkanı bulacağız. Akademimizde müzik ile ilgili kanun, keman, piyano ve gitar aletleri ile birlikte bütün gruplarımıza bireysel özel eğitim verecek şekilde planlarımızı yapıyoruz. Çok güzel neticeler elde ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde onların da farklı alanlarda konserlerini izleme imkanına sahip olacağız. Kişisel gelişim noktasında hitabet ve diksiyon alanında eğitimlerimiz devam ediyor. Buradaki hedefimiz bir taraftan öğrencilerimize, okul dışı öğrenme ortamı olarak akademimizde farklı imkanlar sunmak ve ilgi alanları ile kabiliyetlerine göre kendilerine hedef koyabilecekleri farklı çalışmaları yaptırmak. Bununla birlikte yetişkin grubunda da bu zamana kadar sanat ve kültürle ilgilenme fırsatı bulamamış olan hemşerilerimize de müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarında farklı imkanlar sunarak onların da kişisel gelişimlerine katkı sunabilmek” ifadelerini kullandı.

dsc-0266.jpg

AKADEMİYE YOĞUN TALEP

Çok yoğun bir teveccüh olduğunu da ifade eden Pekyatırmacı şu şekilde konuştu: “Biz bu teveccühü karşılayabilmek için akademimizdeki çalışmalarımızda mümkün olduğu kadar sayıyı ve alanı artırarak çalışmalarımıza devam etmeyi planlıyoruz. Bu çalışmaları yaparken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile çok ciddi, yoğun bir işbirliği yapıyoruz. Buradaki atölyelerimizde eğitim veren öğreticilerimizin büyük bir kısmı akademisyen. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız organizasyonlarda Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen eğitmenlerimiz. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Burada çok özverili bir çalışma yürütüyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçte Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nde hem buradaki atölye faaliyetlerimizi geliştirerek devam ettirmeyi hem de buradan elde edeceğimiz neticelerle Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok farklı alanlarda vatandaşlarımızın karşısına çıkabilecek gösteri gruplarını oluşturmayı planlıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman eğitim ve spora en büyük değeri verdik. Kültüre ve sanata da en güçlü desteği veriyoruz. Bunu da akademimizde yaptığımız çalışmalarda gösteriyoruz.”

dsc-0254.jpg

dsc-0248.jpg

dsc-0263.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.