Selçuklu'dan yeni Çanakkale Seferi

Selçuklu'dan yeni Çanakkale Seferi
Konya’nın en büyük kültür organizasyonlarına imza atan Selçuklu Belediyesi, “Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında 8 bin 415 kişiyi daha uçakla Çanakkale’ye götürmek için düğmeye bastı

Selçuklu Belediyesi, tarafından yürütülen ve Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında 8 bin 415 kişinin daha Çanakkale’ye götürülmesi için düğmeye basıldı.

Selçuklu Belediyesi 25 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında toplamda 8 bin 415 kişinin Şehitler Diyarı, şanlı destanın merkezi Çanakkale’ye gitmesi için hizmet alımı yapıyor. 11 Temmuz’da yapılacak ihale kapsamında 8 bin 415 kişinin Çanakkale’ye götürülmesi ve şartnamede belirtilen yerlerin gezdirilmesi yeme, içme, ikram, rehber, hediye, tanıtım, ulaşım (feribot, uçak ve otobüs), ihtiyaçlarının karşılanması işi ihale edilecek. “Selçuklu Torunları Ecdatla Buluşuyor” Projeleri kapsamında ilk olarak 2016 yılında 12 bin 100 kişi uçakla Çanakkale’ye götürülmüştü. Projenin devamında bu yıl ise Selçuklu Belediyesi’nin yeni kültür projesi “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” hayata geçirilmiş ve Konya’dan Bilecik ve Söğüt’e yüksek hızlı tren ile kültür turları yapılmıştı. İlk etapta bin 400 kişinin yararlandığı etkinlik kapsamında her gün 40 kişilik turlar ile Selçuklu torunları Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi’ye duaya gitmişti.

EYLÜL’DE YENİDEN BAŞLIYOR

Güz döneminde tekrar Çanakkale yolculuğu başlatılacak ve Selçuklu’da yaşayan vatandaşlar uçakla Çanakkale’ye götürülmeye devam edilecek. 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi bir gün boyunca gezecek ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulacak Konyalılar aynı gün uçakla Konya’ya geri dönecekler. Önceliğin 10. Sınıf öğrencilerine verildiği organizasyonda 8 bin 415 kişi Selçuklu’dan Çanakkale’ye ulaştırılacak ve tarihi mekanları profesyonel rehberler eşliğinde gezecekler. 10. sınıf öğrencilerinin tamamı gezdirildikten sonra vatandaşların da organizasyona dahil edilmesi planlanıyor.

ÇANAKKALE’DE TARİHLE İÇ İÇE

Çanakkale’de profesyonel rehberler tarafından karşılanacak kafile; gezinin ilk kısmında Kilitbahir Kalesi’ni ziyaret edecek. Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezilerinin ardından Alçıtepe Köyü’nde yemek molası verilecek. Ziyaretin öğleden sonraki kısmında Anzak Koyu, Arıburnu, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyaretleri var. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde, Çanakkale Savaşı sahnelerinin 3 boyutlu olarak anlatıldığı 11 salonda 1 saat 15 dakikalık tarih yolculuğu ile de Çanakkale Turu taçlandırılacak. (Nimet Dönmez)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum