Selçuklu’nun sporcu ordusu

Selçuklu’nun sporcu ordusu
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan spor yatırımları ve projelerini Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılan programla anlattı

Spora yaptığı yatırımla bilinen Selçuklu Belediyesi, ilçenin yaşam kalitesine katkı sunan spor yatırımları düzenlenen  "İlk Günkü Aşkla" tanıtım programı ile kamuoyunun bilgisine sundu. Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi'nin ilk defa bir programa ev sahipliği yaptığı gecede Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'nun spor yatırımlarını ve hayata geçecek yeni projelerini anlattı. Geceye Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, mahalle muhtarları, Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, sporcular ve aileleri katıldı.

SPORA 83 MİLYONLUK YATIRIM

Selçuklu'nun Türkiye'nin örnek alınacak en büyük amatör spor kulübü olduğunu ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu’da her alanda olduğu gibi spor yatırımları ve spor okullarında da söz verdiğimizin daha fazlasını yaptık. 68 tesiste, 20 branşta, 28 bin 803 sporcumuz ter döküyor. 42 suni çim saha ve 505 oyun fitness alanı yaptık. Milli takımlara 78 sporcu gönderdik. 2009’da 480 olan sporcu sayımız 2017’de 30 bine yaklaştı. 8 yılda spora 83 milyon 356 bin 100 liralık yatırım yaptık" dedi.

SELÇUKLU’YA SAĞLIKLI BİR HAYAT

Ailede mutluluğun temel taşlarından birinin de spor olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Selçuklu'da sportif alanda en büyük hedeflerimizden biri daha fazla hemşerilerimizin spor tesislerinden faydalanmasını sağlamak. Aile Yaşam Merkezlerimizde spor yapan annelerimiz, spor merkezlerine gelen erkek üyelerimiz ve branşlarda sporla tanışan çocuklarımızın olduğu ailelerin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerini hedefliyoruz. Bu yüzden ailede her bireye uygun bir spor tesisimiz ve spor branşımız mevcut. Bugüne kadar toplam 45 bin çocuğumuzu sporla tanıştırdık. Selçuklu’da spora başlama yaşını 3’e indirdik" diye konuştu.

PROJELERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Yeni dönemin spor hedeflerden söz eden Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Sporda Değerler Eğitimi, Spor Alt Yapı Merkezi, Hami Projesi, Sporcu Seçme Merkezi gibi projelerden bahsetti. Yeni projelerin Selçuklu' da spora yeni bir soluk getireceğini ifade eden Başkan Altay, “Spor Okullarımıza 3 yaşından itibaren öğrencimiz geliyor. Bizim bu çocuklarımıza spor yaptırmanın yanı sıra yaşlarına uygun olarak değerlerimizi de öğretmeyi planlıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin en büyük değerler eğitimi projesi olan SEDEP'i başarı ile yürütüyoruz. Bu projemizi spor ile entegre edeceğiz. Sporcularımıza milli ve manevi değerlerin yanı sıra, centilmenliği, fair play ruhunu kazandırmak istiyoruz" dedi.       

HEDEF MİLLİ TAKIMA OYUNCU GÖNDERMEK

Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyespor Kulübünde her yıl binlerce sporcu geliyor. Biz bu sporcular içinden başarılı sporcuları seçerek milli takımlara göndermeyi planlıyoruz. Bu uygulama ile daha fazla sporcumuzu Milli Takımlara göndermeyi hedefliyoruz. Konya'dan yeni olimpiyat şampiyonları çıkarmak için biz gayret edelim, aileler gayret etsin, antrenörler gayret etsin, sporcular gayret etsin ve Milli Marşımızın kürsüde okunmasının gururunu birlikte yaşayalım İnşallah” diye konuştu.

Programın kapanışında Selçuklu Belediyespor Kulübünden eğitim alan sporcuları kürsüye davet eden Başkan Altay, sporculara başarılar diledi.

Haber: Ulaş İnbaşı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.